FC Tempo Praha

St.žáci B: Kdo si počká, ten se dočká

16.11.2013 22:04   Petr Kamitz  

Tempo nedokázalo urvat tři body proti Meteoru.

Poslední podzimní utkání jsme sehráli s týmem Meteoru z pražské Libně. Poslední možnost jak vybojovat konečně první vítězství. Bohužel utkání nezačalo opět moc slibně. Soupeř na nás vlétl a bohužel tu první chybu jsme udělali my. David Brezina na na hranici velkého vápna se snažil odvrátit míč, a tak si ho přiťukl hlavou před sebe, jenže následně podklouzl a skákající míč trefil hráč soupeře tak dobře, že pro Holuba v brance byla střela nechytatelná - 0:1.

Jen pár minut nato jsme zbytečně faulovali před vlastním pokutovým územím. Přímý kop zahrávali hosté poměrně ze strany, a tak všichni čekali centr před branku. To si ovšem zahrávající hráč rozmyslel a vyslal střelu přímo na naši branku. Překvapený Holub se snažil míč zachytit, ale bohužel mu proklouzl okolo tyče do branky. Nutno podotknout, že hráči ve zdi se spíš míči uhli... Stav utkání byl 0:2 a bylo nám horko-těžko.

V 10.minutě jsme se ale dostali do první velmi slibné šance a hned byla gólová. David Brezina postupoval sám na golmana, a mohl tak odčinit svoji chybu ze začátku, bohužel jeho střelu brankář vyrazil, ale do branky ji pohotově nasměřoval Tomáš Soukal - 1:2.

Už to vypadalo, že jsme zpět v zápase, měli jsme ještě možnost znovu skórovat, ale bohužel naše koncovka nebyla moc úspěšná. A tak nám soupeř zase uštědřil třetí zářez. Nepokryli jsme hráče na naší polovině, nechali ho zpracovat míč a následná "naháněná" již nebyla úspěšná a hosté se zase dostali do vedení o dvě branky - 1:3.

Do poločasu se již skóre nezměnilo a  na nás bylo se poprat o zvrat v druhém poločase. Pokud jsme chtěli něco změnit, museli jsme nabrat hlavně více odvahy a pustit se do hry. Je pravdou, že jsme se do druhého poločasu pustili z vervou, postupem času ho dostávali pod tlak a střídáním jsme dostali do hry i dravost a novou živou krev.

To nejdůležitější, branky, chyběly. Jelikož nedošlo na to, co jsme si přáli, tak utkání skončilo výsledkem 1:3. Hosté se zbytečně do ničeho nepouštěli. Těžký terén ubíral síly na obou stranách. Zdálo se, že více sil jsme měli my, ale nedokázali jsme se prosadit v koncovce. Na ligové vítězství si musíme počkat do jara. Ale jak se říká: Kdo si počká, ten se dočká...

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Meteor Praha VIII 1:3 (1:3) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:34)