FC Tempo Praha

St.dorost: Dukla šťastnějším týmem

24.11.2013 14:56  

Tempo zakončilo jinak povedený podzim smolnou porážkou.

Ve šlágru kola se utkaly dva týmy z čela tabulky a dal se očekávat pohledný fotbal, bohužel proti bylo počasí. Zápas se odehrával za husté mlhy na umělé trávě.

Aktivněji začali hosté, kdy v 8. minutě napřáhl z téměř 30 metrů Nwogu, ale jeho střela šla vysoko nad. Hned minutu nato se angažovali i domácí, po útěku na pravé straně se k zakončení dostal domácí hráč, jeho šanci zlikvidoval brankář Opletal. V 10. minutě se do šance opět dostal výborně hrající Nwogu, ale jeho střela ze strany vápna skončila těsně nad levým rohem domácí branky. Hosté dostali domácí pod permanentní tlak, v 11. minutě po kombinaci pálili vedle branky, ve 12. minutě po střele Patrika Geisslera se míč odrazil ke Švábovi, toho ovšem domácí brankář vychytal a jeho střelu vyrazil na roh. Ve 14. minutě po centrovaném míči od Nwoga se objevil v jasné šanci Patrik Geissler, ale pálil pouze do míst, kde stál připravený brankář Dukly. V 16. minutě v šanci Radek Geissler, ale nedal. Gólové trápení ovšem pominulo v 18. minutě, když Tomáš Geissler poslal centr na Ondřeje Švába, který se prodral až na přední tyč a otevřel skóre - 0:1. Ve 25. minutě mohli mít hosté důvod k radosti podruhé poté, co Tomáš Geissler vrátil po standardní situaci hlavou míč na zadní tyč, kde stál zcela osamocený Radek Geissler, jenže hlavičkoval pouze do země, kde se na brankové čáře nacházel domácí brankář, který tak stále držel poločasové naděje domácích. Pak se ozvali i domácí, bylo to po ztrátě míče ve středu hřiště, kdy se dostali do šance, ale střela skončila pouze na boční síti branky. 28. minuta byla ve znamení centrovaného míče, který poslal Nwogu na Matiykiva, jež se zasekávačkou elegantně zbavil obránce, ale zvolil ostrou střelu do středu branky, kterou mu domácí brankář kolenem vyrazil. Ve 44. a 45 minutě se snažili s výsledkem ještě něco udělat domácí, ovšem na konci obou akcí byl pozorný Opletal a obě šance zlikvidoval. Pískal se poločas a veselejší mohlo být mužstvo z Tempa.

Druhý poločas se započal ve svižnějším tempu. Ve 47. minutě z chumlu pálil Šolc, bohužel nepropálil. V 52. minutě přišla standardní situace domácích, která vyústila v přetažený centr, který se ke štěstí hostů otřel pouze o vnější levou tyč a skončil v zámezí. V 53.minutě ještě stačil vychytat šanci Opletal, ale to už neplatilo o minutu později, kdy projevil inteligenci domácí útočník a ze strany přehodil vysokým obloučkem Opletala na zadní tyč a vyrovnal na 1:1. V 58. minutě po kombinaci Tomáše Geisslera a Nwoga pálil druhý jmenovaný nad. Za necelou minutu se ocitl v šanci opět Nwogu, ale domácí brankář byl proti a jeho střelu vyrazil do bezpečí. 61. minuta už přinesla branku, po rohovém kopu hostujícího týmu prodlužoval hlavou Matiykiv na Vencu Kalinu a ten chladnokrevně propálil vše, co mu stálo v cestě a dostal hosty do vedení - 1:2. V 74. minutě se Dukla dostala do šance, ve které ve skluzu vsítila branku, ale praporek pomezního rozhodčího mluvil jasně, byl to ofsajd (domácí se hodně zlobili). Chuť si spravili o necelou minutu později, jelikož vysoký nákop ze standardní situace z dobrých 40 metrů, na který nikdo nereagoval, včetně jinak dobře chytajícího hostujícího brankáře Opletala, ten zůstal přikovaný na čáře, míč skončil k údivu všech vedle pravé tyčky a znamenal vyrovnání na 2:2. O čtyři minuty později, po přihrávce mezi hostující obránce, vyběhl mimo vápno Opletal o něco později a málem domácího útočníka fauloval, ten to ale ustál a po přihrávce na malé vápno vsítili domácí vítězný gól na 3:2.

Hrál se krásný fotbal, který musel diváky bavit, ale šťastnějším týmem se stal domácí tým Dukly.

Zápasy:

FK Dukla Praha B - FC Tempo Praha 3:2 (0:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:20)