FC Tempo Praha

U19: Opět ztráta v samém závěru

23.5.2014 0:26   Jiří Hron  

Tempo ve Střešovicích nepohlídalo poslední standardku.

Po vypadnutí z poháru jsme jeli na hřiště Střešovic, Koudy musel jel chytat za Benfiku, takže jsme z důvodu spousty absencí povolali Poldu, který se na jaře rozhodl věnovat dokončení středoškolských studií.

Začátek zápasu jsme hráli hodně ofenzivně, snažili jsme se o brzké vstřelení gólu, ale nechávali jsme obrovská okna v obraně. Soupeř hrál jednoduchý styl dlouhých míčů do naší obrany a díky tomu, že má ve svých řadách spoustu silově disponovaných hráčů, nám to dělalo problémy. Vždyť i Venca prohrával spoustu hlavičkových soubojů, což se jen tak často nevídá. První obrovskou šanci pak zahodil Saša, kdy stál na malém vápně sám před prázdnou bránou, jeho dorážka šla ale vedle! Dále jsme hráli slušně dopředu a vytvářeli si střelecké příležitosti, soupeř nám ale nezůstal nic dlužen, takže před oběma brankami bylo vzrušení ažaž. Nejzajímavější moment ale byl asi ve chvíli, kdy byli mimo hřiště ošetřováni Fanda a Vašek a nebylo jasné, kdo bude schopen pokračovat ve hře. Vašek se nakonec vrátil, Fandu nahradil Polda, který tak odehrál mnohem víc minut, než si asi představoval. Do poločasu ale branka nepadla, takže jsme šli do šaten za stavu 0:0.

Ve druhé půli se obraz hry nezměnil, ofenzivní činnost obou týmů převyšovala tu defenzivní, začaly ale padat branky. O oba naše zásahy se postaral Saša, který se nejprve prosadil střelou k tyči ze dvaceti metrů, pak zužitkoval Chrisovu přihrávku. Mezitím měl ještě velikou šanci Michal Nguyen, ale pár metrů před brankou trefil pouze hráče stojícího před sebou. Na druhé straně měl soupeř také několik slibných příležitostí, proměnit dokázal jednu, takže zápas se schyloval ke zdárnému konci, když těsně před odpískáním konce utkání přišel centr z přímého kopu z velké dálky, nutno dodat, že míč plachtil ve vzduchu velmi dlouho, a následná slabá hlavička na mokrém terénu proklouzla Oplíkovi pod tělem do branky. Opět jsme tak ztratili výhru v závěrečných sekundách utkání.

Zápasy:

SK Střešovice 1911 - FC Tempo Praha 2:2 (0:0)