FC Tempo Praha

U12: Exhibice na Kladně

2.6.2014 23:04   Tomáš Maurer  

Tempo doplněné o mladší kluky ukázalo vysokou kvalitu.

Zápas na Kladně začal na naší straně velkým náporem. Na soupeře se valila jedna šance za druhou, ale klid a přehled v koncovce nám stále chyběly. Kluky z Kladna jsme téměř nepustili za půlku a bylo otázkou času, kdy to tam padne. Nakonec se nám povedlo dvě branky vsítit a šli jsme do kabin za stavu 2:0. Druhý poločas byl z naší strany koncert. Kluci předváděli parádní akce, obránci příkladně vyváželi míč a hráli aktivně dopředu. Mimořádný výkon předvedl Vojta Kučera, který svůj výkon konečně okořenil i gólem. Druhý poločas jsme vyhráli 5:0, celkově 7:0. Jsme rádi, že jsme nastříleli branky i s absencí našich kanonýrů - Shashkin, Havlíček, Herman. Tondovi gratulujeme k čistému kontu.

Na druhou stranu nám tentokrát přišli pomoc hráči ročníku 2003 (rovnou 6), ty jsme doplnili o naše 4 kluky - Páju, Ondru, Toma a Maxe. Kluci si v prvním poločase zvykali na fyzicky vyspělejšího soupeře a na první zkušenosti z žákovské ligy. Ve druhém však už ukázali, že jsou ve své kategorii jedním z nejlepších týmů v republice a svého soupeře přejeli svojí typickou kombinační hrou. Celkové vítězství 7:5 oproti o rok starším klukům hovoří za vše.

Pro mě to byl v této sezóně poslední zápas ligové kvality a jsem rád, že jsme tuto sezonu zakončili parádním výkonem.  Dále doufám, že na FAČR budou ligové týmy vybírat podle hráčské základny a kvality ročníků, které ligu mají hrát, a ne podle počtu saun.

Zápasy:

SK Kladno - FC Tempo Praha 5:14 (4:4)