FC Tempo Praha

U19: Napravená reputace

3.9.2014 12:46   Štěpán Jasenovský  

Tempo výhrou nad Zličínem odčinilo debakl z úvodního kola.

Ve druhém kole pražského přeboru staršího dorostu jsme narazili na soupeře z přípravy, a to na mužstvo Zličína, které jsme před sezonou porazili hokejovým skore 6:4. Věděli jsme tudíž, co od soupeře můžeme očekávat, přesto jsme museli utkání otáčet.

Nehráli jsme moc pohledný fotbal, časté ztráty míče ve středu hřiště nám hodně komplikovaly obrannou činnost a zároveň jsme měli problém udržet míč na soupeřově polovině. První branka utkání padla do naší sítě právě po zbytečné ztrátě míče, a tak nás soupeř potrestal rychlým únikem - 0:1. Hrál se vyrovnaný fotbal, chyb však bylo spousta na obou stranách. Zejména již zmiňované ztráty míče ve středu hřiště byly oboustranným problémem. Brankař Opletal tento zápas neměl tolik práce jako v prvním kole, ale dlouhé míče za obranu s jistotou sbíral.

Pro tento zápas byla k dispozici již silnější sestava než proti FA, uzdravil se Nguyen a do kádru se připojil Gronych. Soupeřovu obranu trápil zejména Kolařík svými pokusy o individuální průnik, a to se také vyplatilo, když jeho střelu dorazil do brány Čech - 1:1. Chvilku po poločase jsme se dokázali prosadit znovu a právě Kolařík upravil stav utkání na 2:1 v náš prospěch. Za dalších pět minut nám uklidnění na kopačky dodal Štěpánek, který trefil po rohu odražený míč - 3:1. Zbytek zápasu jsme měli pod kontrolou, i když jsme občas bránili v malém počtu hráčů. Obranná čtveřice za sebe už  však nikoho nepouštěla, a tak jsme si vybojovali první výhru tohoto ročníku. Děláme stále ty stejné chyby, ale už ne tak často, doufám, že se nám je povede úplně odstranit.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Zličín 3:1 (1:1)