FC Tempo Praha

U19: Zbytečná prohra na Libuši

21.9.2014 23:42   Lukáš Kafka  

Utkání ovlivnil velmi těžký terén.

V dalším kole nás čekalo derby na Libuši. Potřebovali jsme naplno bodovat, abychom se odpoutali od spodku tabulky.

Jenže soupeř od začátku zápasu chtěl mnohem víc. Vycházel z dobrého obranného bloku, a my jsme tak měli velký problém zakládat útoky od obránců, kteří měli většinou první špatný dotyk, a tak neměli dostatek času na klidnou rozehrávku přes záložníky. Pokud už se dostal míč k záložníkům, tak ti se snažili řešit přechodovou fázi přihrávkou naslepo dopředu, a tak jsme přicházeli o spoustu míčů. Opět jsme minimum situací řešili přes krajní záložníky...to vše byl důvod toho, proč jsme se 25 minut nedokázali dostat ze své vlastní poloviny hřiště. Během té doby měli domácí několik slibných příležitostí. První branku zápasu jsme dostali po dobrém čtení hry brankáře Roshana, který dobře vyběhl, jenže vůbec netrefil míč letící po zemi, a soupeř se tak řítil sám na prázdnou branku 0:1.

Abychom zkvalitnili první dotyk s míčem, sáhl jsem ve 30.minutě ke dvojitému střídání na levé stráně. Od té doby začal šílený déšť, že nebylo slyšet vlastního slova. Naše hra se sice po gólu trochu zvedla, dokonce jsme si Čechem vytvořili obrovskou šanci, jenže průtrž mračen přinesla spoustu nepřesností na obou stranách. Chvilku před poločasem nás však jedna nepřesná rozehrávka pěkně mrzela, jelikož jsme z brejku inkasovali podruhé.

Druhý poločas se hrál prakticky na polovině domácích, pomohlo nám k tomu i zlepšené počasí. Bohužel jsme skórovali jen jedenkrát, když se po rohu Kolaříka trefil hlavou Štěpánek. Vytvořili jsme si spoustu dalších brankových příležitostí, ale možná i díky mokrému terénu z nich branka nepadla. Šancí však mohlo být mnohem více, kdyby střední záložníci využívali lépe postavených spoluhráčů na stranách hřiště a nesnažili se 90% přihrávek cpát středem hřiště a nebo nebrali spoustu situací jen na sebe.

Je to smutné, ale je to stále stejná písnička. Spousta hráčů by se měla nad sebou zamyslet, co by příště měli dělat jinak /lépe/. Kvalitativně na to určitě máme, abychom se v tabulce nepohybovali tam, kde momentálně jsme! Další příležitost k nápravě budeme mít příští sobotu na našem hřišti proti doposud naplno bodujícímu Braníku. 

P.S.: Pro hráče - zamyslete se každý nad svým výkonem (přesné přihrávky, řešení situací - hlavně útočných, obcházení soupeře, přínos pro tým) - na dalším tréninku to důkladně rozebereme!

Zápasy:

FSC Libuš - FC Tempo Praha 2:1 (2:0)