FC Tempo Praha

U12: Víc takových zápasů

2.6.2015 14:59   Tomáš Zajíček  

Tempo změřilo síly se Spartou, nejsilnějším soupeřem sezóny.

V předposledním utkání sezóny jsme se střetli s vedoucím celkem soutěže Spartou. Od úvodního hvizdu bylo zřejmé, že se jedná o nejlepší tým, jaký proti nám v sezóně nastoupil. Svou agresivitou, důrazem a vysokým tempem nás hned od začátku zatlačil na obou hřištích a naši gólmani museli předvádět jeden zákrok za druhým. Zvláště Maty Vágner v prvním poločase předvedl několik velmi vydařených robinsonád. Ani to nás však neuchránilo od nelichotivého poločasového výsledku 0:7. 

Během druhého poločasu jsme si již na vysoké tempo zvykli a byli jsme obstojnějším soupeřem, než v poločase prvním. Tu a tam se nám začaly dařit ofenzivní akce a více jsme se dostávali do zakončení. V útoku se začal prosazovat T.Jirák, který svým důrazem a rychlostí nemile zlobil obránce Sparty. Výsledkem zlepšené hry ve druhé půli byly dva góly na jednom hřišti a jedna branka na hřišti druhém, a to po ukázkovém vyřešení brejkové situace tři na dva a následném zakončení Dominika Šmerdy.

Sparta nás v nedělním utkání neporazila 13:3 svou technickou vyspělostí, ale již výše zmíněným důrazem, rychlostí a vysokým tempem. Z toho pro nás plyne ponaučení, že pokud budeme zarputilejší a víc přísnější sami na sebe, budeme schopni sehrát vyrovnaná utkání i s těmi nejlepšími. Víc takových zápasů.

Zápasy:

FC Tempo Praha - AC Sparta Praha 3:13 (0:7)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:15)