FC Tempo Praha

Muži B: Vítězná generálka v hokejovém stylu

17.8.2010 13:54   Daniel Morávek  

V posledním přípravném zápase se Benfika utkala s Podolím B, týmem které hraje také I.B třídu, jen druhou skupinu.

Tým Podolí nechal vzpomenout na skutečnost, že dříve býval hokejovým mužstvem a přijel s dvěma kompletními desítkami hráčů. V první, zkušenější jedenáctce, hrál i známý sportovní komentátor David Kozohorský. Tempo tak po Jaromíru Bosákovi navštívil i jeho další kolega, který narozdíl od strašnického stopera (tedy Bosáka) působil pokornějším i fotbalovějším dojmem. Do sbírky tak Benfice zbývají jen Pavel Čapek a Ota Černý.

Tempo opět posílili dorostenci a tentokrát navíc i dva hráči z A-týmu. Zatímco Jirka Nechvíla ničím (kromě neustále se zvětšujícího tetování) nepřekvapil, druhá posila, Milan Boubín, svým výkonem příjemně zaujal. Do základu se po delší pauze dostal i navrátilec z áčka Jirka Hlavička, na kterém však nerozehranost a chybějící kondice z tréninků A-týmu byla znát.

Samotný zápas začalo Tempo rozhodně aktivněji než před týdnem a i po fotbalové stránce to bylo o mnoho lepší. Přesto to bylo Podolí, které první vsítilo branku, po rychlé akci středem se do zakončení ve vápně dostal hostující útočník a nemýlil se. Domácí se však nesložili a brzy po pěkném prostrčení Boubína vyrovnal zlý muž Sehnoutka. Po vyrovnávací brance žel Tempo opět přestalo hrát a iniciativu převzali hosté, kteří se dostali do několika šancí. Poslední z nich, v poslední minutě prvního poločasu, proměnili a druhá podolácká sestava tak šla do druhé půle s náskokem 2:1.

Brzy se ukázalo, že druhá "pětka" Podolí je slabší než první a Tempo převzalo otěže utkání pevně do svých rukou. Nejprve po (prý) důrazném presinku vyrovnal umístěnou střelou ostrostřelec Dedek, aby poté po faulu na Sehnoutku mohl otočit stav z penalty Jirka Valášek. Ten se nemýlil a svým prvním gólem v historii fotbalu upravil na 3:2 pro domácí. Po krásné akci domácích se pak gólu dočkal Boubín a Tempo zvýšilo na rozdíl dvou branek. Po nekoncetrovanosti v obraně se však Podolí opět přiblížilo nadostřel. Jenže svojí druhou brankou v utkání v 80. minutě definitivně rozhodl Boubín. Hosté ještě v poslední minutě kosmeticky upravili na 5:4.

Generálka tak Benfice v podstatě vyšla, i když směrem dozadu se ukázaly nemalé mezery. Do mistráků by však naštěstí neměl zasahovat nejlepší hráč vesmíru Jirka Nechvíla, takže snad i obranná část hry se dá dokupy. 

Zápasy:

FC Tempo Praha B - AFK Slavoj Podolí Praha B 5:4 (1:2)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:20)

Tagy:

    Příprava