FC Tempo Praha

U13: Přes prohru s dobrým pocitem

18.9.2015 11:55   Tomáš Zajíček  

Tempo prohrálo v Táboře o dvě branky.

Ve třetím mistrovském utkání sezóny jsme zavítali na hřiště Táborska. Od prvních minut jsme se do utkání pustili s elánem a soupeře jsme zatlačili. Na Tempácích byla patrná snaha o kreativní řešení herních situací a také snaha po ztrátě míče se porvat o jeho zpětné získání. Nepřehlédnutelná byla sebedůvěra našich kluků, a tak jsme hned od samého počátku utkání byli svědky mnoha individuálních akcí a pokusů o prosazení se v soubojích 1 na 1. Zde je potřeba zdůraznit, že situace 1 na 1 se klukům často dařily, a tak bylo k vidění mnoho krásných kliček a individuálních průniků. 

Vinou zbytečných ztrát a pomalého návratu za míč se však soupeř dostával k rychlým protiútokům, které byl schopen dotáhnout až do zakončení. Tady je potřeba si uvědomit, že se stejnou dravostí jako si nabíháme do útoku, se také musíme vracet při "brejcích" soupeře. Jen díky včasným výběhům a mnoha výborným zákrokům našich brankářů byl poločasový výsledek 3:3. 

Druhá půle se nesla v podobném duchu. S ubíhajícím časem a rostoucí únavou na naší straně se do hry vkrádalo větší množství nepřesností. Již se také nedařil uplatňovat represink jako na začátku, a proto přibývalo "brejkových" situací na straně soupeře a zákroků na kontě našich brankářů.

Závěrem by bylo vhodné dodat, že i přes prohru 6:8 podali naši kluci kvalitní bojovný výkon. Bylo k vidění mnoho pohledných akcí i individuálních výkonů, ale také se projevila naše dlouhodobá bolest, neproměňování vyložených brankových příležitostí. Zapracovat je třeba také na přímočarosti a tahu na bránu. Utkání s Táborskem je již minulostí, proto pojďme společně vstříc novým výzvám a cílům.

Zápasy:

FC MAS Táborsko - FC Tempo Praha 8:6 (3:3)