FC Tempo Praha

U13: Remíza s Příbramí

22.9.2015 21:01   Tomáš Zajíček  

Tempáci dokázali stáhnout poločasové čtyřbrankové manko.

V sobotu 19.9. jsme na svém hřišti přivítali Příbram. Utkání se odehrálo za krásného slunného počasí a vydatné podpory našich rodičů.

Od prvních chvil bylo zřejmé, že kluci hodlají navázat na kvalitní sebevědomý výkon z minulého týdne. Opět bylo k vidění velké množství individuálních akcí i pohledných kombinací. Za zmínku rozhodně stojí ukázková spolupráce mezi Jabalim a Rakušanem, která v obou případech vedla k brankové příležitosti. Oproti minulému utkání již také byla vidět větší přímočarost, která vyústila k množství "brejkových" situací a přečíslení. Alfou a omegou našeho výkonu však stále zůstává zakončení. Opět jsme neproměňovali samostatné úniky proti brankáři ani střely z blízké vzdálenosti. Větší kvalitu také ještě postrádalo řešení "brejkových" situací 2/1, 3/1 a 3/2, kdy jsme se často vinou nevhodného naběhnutí dostávali do špatného střeleckého úhlu, či jsme vůbec takové přečíslení nedotáhli do zakončení. Tedy i přes dobrý výkon v první půli jsme v poločase prohrávali 1:5.

Ve druhém dějství kluci ještě přidali na důrazu v osobních soubojích a také mnohem agresivněji napadali rozehrávku soupeře. Odměnou za jejich úsilí jim bylo ještě větší množství příležitostí a ve finále i gólů.

O výhru nad kvalitním soupeřem jsme se připravili již výše zmíněným neproměňováním příležitostí a také čtyřmi hrubými individuálními chybami, které Příbramáci dokázali potrestat. Věříme, že také při zlepšení komunikace na hřišti, rychlejším roztahování hry a důslednější kontrole prostorů nám nebude dělat problém uhrát s takto kvalitním soupeřem lepší konečný výsledek než 7:7.

Závěrem by bylo vhodné říct, že všichni naši kluci bojovali až do závěrečného hvizdu a předvedli velmi dobrý výkon.

Zápasy:

FC Tempo Praha - 1.FK Příbram 7:7 (1:5)