FC Tempo Praha

U13: Další herní zlepšení

30.9.2015 12:22   Jaroslav Teplan  

Tempáci odehráli v Plzni velmi dobrý zápas s těsnou porážkou 5:9.

V Plzni jsme navázali na postupně se zlepšující výkony z minulých zápasů. Při ztrátě míče jsme soupeře velmi dobře napadali, při zisku míče se dobře pohybovali a tím se nám dařilo kvalitně držet míč. Kluci začínají dobře pracovat s prostorem, ve kterém si dokáží vyhovět – ať přihrávkou nebo vyřešením situace 1vs1.

V zápase z naší strany scházel větší důraz či dravost, neboť jsme řadu osobních soubojů prohráli, dále chyběl chtíč dát gól. Spoustu situací zahráváme do strany, a přicházíme tak o možnost zakončit ze střední vzdálenosti. Stále nám chybí větší odvaha zkoušet střílet z těchto pozic.

Soupeři jsme góly darovali po hrubých individuálních chybách, kdy někteří kluci neberou standardní situace vážně a na základě osobní zodpovědnosti nedokáží uhlídat hráče soupeře. Další hrubky, které jsme vytvořili, vyplývají z uspěchaného výstupu na protihráče s míčem, pro kterého je pak snadné obejít našeho hráče.

Kluci jdou herně nahoru a je vidět, že je zápasy hodně baví, i když se nepodaří výsledkově. Soupeř z Plzně byl velmi dobrým týmem, který je velmi silný jak po individuální, tak týmové stránce. Zápasy, kde chtějí hrát všichni konstruktivně a učí se se hrát pod tlakem, baví více hráče, trenéry i rodiče. 

Zápasy:

FC Viktoria Plzeň - FC Tempo Praha 9:5 (6:4)