FC Tempo Praha

U13: Spartě důstojným soupeřem

10.10.2015 22:34   Jaroslav Teplan  

Tempáci sehráli vynikající první poločas.

V sobotu jsme odehráli utkání se Spartou Praha. Tato utkání pro nás jsou zážitkem, neboť srovnání s těmito soupeři nám přináší motivaci se neustále zlepšovat a posouvat se po mentální a výkonnostní stránce. Zápas bychom měli hodnotit z hlediska začátku, středu a závěru utkání.

V utkání nebylo znát, že proti nám hraje takový favorit a zápas byl dvě třetiny vyrovnaný. Sparta těžila z našich chyb, kdy jsme několikrát naivně ztratili míč a několikrát jsme nevěděli, co dělat s míčem, když k nám soupeř rychle přistupoval. Sparta si tak vytvořila několik gólových situací, leč je nevyužila. My jsme rovněž ohrožovali branku soupeře, ale bohužel jsme nemířili přesně.

Jak se čas naplňoval, tak nám ubývaly síly a soupeř byl dominantnější a střelecky úspěšnější. Posledních patnáct minut se hrálo pouze na naší půlce a bylo to o morálně volních vlastnostech kluků, jak si s tím poradí, jak ustojí tlak a jak si dokáží poradit v těchto kritických chvílích pro ně.

Kluci v zápase ukázali potenciál dál se zlepšovat a chtíč porovnávat se s výběrovými celky. Stejně jako v zápase s Plzní jsme schopni soupeři konkurovat 45 minut, ale pak nám dojdou síly. Co to pro nás znamená? Pořád v tréninku hrát naplno, snažit se všechny průpravné hry, drily či cvičení dělat naplno. Uvědomit si, že já svým spoluhráčům svoji aktivitou v tréninku pomáhám vytvářet zápasové podmínky, kde se neustále dostáváme pod tlak soupeře. Z těchto situací nabírat zkušenosti, které dokážu v utkání uplatnit.

Nesmíme zapomínat ani na dovednosti. Někteří kluci v utkání hýřili sebevědomím, kdy dokázali efektivně řešit situace 1vs1 v čelním postavení. Větší problém jsme měli, když jsme přebírali míč zády k brance soupeře Nedokázali jsme si kontrolovat prostor okolo sebe či nedostatečně pokryli a míče lehce ztráceli.

V tréninku máme pořád na čem pracovat a pokud kluci budou v trénincích pracovat s takovým elánem, nasazením a radostí ze hry jako v utkání, tak všechny činnosti nám půjdou rychleji a lépe.

Zápasy:

FC Tempo Praha - AC Sparta Praha 2:15 (1:4)