FC Tempo Praha

U13: Lehko na cvičišti, těžko na bojišti

21.10.2015 17:15   Tomáš Zajíček  

I přes větší fotbalovou kvalitu nezvládli Tempáci boj s Rokycany na těžkém terénu.

V předposledním domácím podzimním utkáním žákovské ligy jsme přivítali hosty z Rokycan. Všechny tréninkové jednotky předcházející tomuto utkání probíhaly ve vysokém tempu, kvalitě a důrazu. Do sobotního utkání jsme však již nebyli schopni přenést tyto prvky.


Na těžkém, rozbláceném terénu se naše individuální činnosti prováděly hůře, a proto bylo zapotřebí většího důrazu a chytrosti, což jsme bohužel neprokázali.Od úvodu byla patrná větší fotbalovost na naší straně, která však nevedla k vytvoření si většího množství brankových příležitostí. Soupeře jsme často zatlačili do hlubokého defenzivního bloku, ze kterého se dostával po našich ztrátách převážně dlouhými nákopy, které přinášely brejkové situace. 

Druhá půle přinesla dosti podobný obraz hry. Tempo drží míč a kombinuje, Rokycany odkopávají míč a chodí do brejků. I přes viditelnou snahu zvrátit nepříznivě se vyvíjející stav utkání se nám to nakonec nepovedlo a bojovnému soupeři jsme podlehli 5:6.I přes prohru je nutno říct, že se v utkání objevilo mnoho kvalitních prvků, na kterých je potřeba dál stavět. Prohra kluky hodně mrzela, tak doufejme, že si z ní vezmou ponaučení, která povedou k jejich dalšímu rozvoji.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Rokycany 5:6 (3:4)