FC Tempo Praha

U13: Soupeř byl dravější

1.11.2015 22:27   Jaroslav Teplan  

Tempo prohrálo v Českých Budějovicích 2:12.

Ve čtvrtek jsme v předehrávaném utkání zajížděli na půdu Českých Budějovic. Zápas se odehrál v krásném sportovním centru na Složišti, bohužel však na umělé trávě.

Již od začátku utkání na nás soupeř vlítl a my jsme měli co dělat, abychom zastavovali jeho nápor. Bohužel řadou individuálních chyb jsme nápor soupeře přiživovali a brankáři se měli v bráně co ohánět. Soupeř byl ve všech činnostech rychlejší, důraznější a přímočařejší. Hledal nejjednodušší cestu směrem k brance a celkem se mu to dařilo. Nám velká spousta činností s míčem dlouho trvala a než jsme se rozmysleli co s ním uděláme, tak jsme už o něj přišli. 
Ve druhém poločase a důraznější promluvě se utkání více vyrovnalo, ale soupeř svojí rychlostí a dravostí byl přece jen více úspěšnější ve svých herních činnostech jak my.

Dnes jsme odehráli utkání na velmi kvalitní umělé trávě, kterou místo toho abychom si užili, tak jsme s ní hodně bojovali a vytvářeli tak řadu individuálních chyb. Dalším problémem bylo pro nás velké hřiště, kde jsme nedokázali zachytávat rychlé útoky soupeře. Pomalé návraty, naivní vystupování na soupeře, nedobíhání vyražených míčů, chtíč neustále presovat, když se nezapojují další hráči nebo presovat brankáře s míčem pod kontrolou byly pro nás smrtelné chyby, které soupeři usnadňovaly přímočaré útoky na naši branku, které bez slitování trestal.

Hráči by ve hře měli více přemýšlet, jakým způsobem překonat soupeře či vnímat, co se stane, když několikrát běží do "prázdna". Přichází tak zbytečně o energii, která jim pak chybí na řešení jiných herních situací.

Jsem rád, že kluci mohli absolvovat toto utkání, neboť jim to opět otevřelo oči v některých herních situacích a pevně věřím, že donutilo i přemýšlet nad některými činnostmi, které se v utkání vyskytly. Zápas nám nevyšel, ale musíme to brát jako další zkušenost a ponaučení do dalších zápasů.

Zápasy:

SK Dynamo České Budějovice - FC Tempo Praha 12:2 (6:1)