FC Tempo Praha

U13: Proti PFA výhra o osm branek

6.4.2016 11:09   Jaroslav Teplan  

Tempo na hřišti ve Štěchovicích dominovalo.

V neděli 3.4. jsme zajížděli na první mistrovské utkání do Štěchovic, kde jsme se utkali s týmem PFA. V prvním poločase jsme podali dva rozdílné výkony na každém hřišti. Na jednom hřišti jsme byli aktivní a dominantní na míči. Dařily se nám činnosti 1vs1, spolupráce dvojic i trojic a často jsme se dostávali do zakončení. Bohužel se nám podařilo vstřelit pouze čtyři branky, zatímco soupeři se podařilo ze tří protiútoků dvakrát trefit do černého vlivem individuální chyby v obraně a naší špatné reakci na odražené míče (tento problém se vyskytoval jak v útočné, tak obranné fázi hry). Ve druhém poločase se obraz hry výrazně nezměnil.

Na druhém hřišti byl obraz hry trochu jiný. Hráči se nedostatečně pohybovali, čímž vznikala řada individuálních chyb, především v rozehrávce a v přesnosti přihrávek. S hráči jsme si to o poločase vyříkali, a hra ve druhém poločase byla výrazně lepší. Hru jsme zpřesnili a od té doby soupeře začali výrazně přehrávat, což se podařilo i brankově vyjádřit.

Jsme rádi, že se nám utkání vydařilo po všech stránkách - herní, vyjádřený počtem vstřelených branek, ale i výsledkem. Kluci dnes předvedli dobrý výkon, ale pevně věříme, že se na jejich kopačkách bude objevovat více radosti a prožitku ze hry. Budeme postupně odstraňovat z naší hry křečovitost (strach z toho, že ztratím míč, strach z výsledku, strach, co se může stát, když….). Kluci musí být pozitivně ladění, sebevědomí a hledat cesty, jak případnou chybu napravit. Někteří kluci  mají problémy s přepínáním z útoku do obrany, kdy máme pomalé návraty nebo nám trvá nějakou vteřinu než si uvědomí, co se stalo a co má v nastalé situaci dělat – chybí nám v tomhle automatismy.

Kluky však musíme pochválit jednak v obranné fázi, kde se několikrát objevilo ve správné situaci ucouvávání soupeře v situacích 1vs1 a nikoliv náhodné vyběhnutí do prázdna a vzájemné zajišťování mezi obránci. 
V útočné fázi za drzost a chtíč dostávat se do zakončení.

Předzápasové rozhovory:

Zápasy:

Povltavská FA - FC Tempo Praha 3:11 (2:4)