FC Tempo Praha

U13: Vítězství nad Benešovem

13.4.2016 16:02   Jaroslav Teplan  

Mnoho spálených šancí a nakonec zasloužená výhra 8:5.

V neděli 10.4. jsme se utkali s týmem Benešova na rozměrově menší umělé trávě v Horních Měcholupech, kde jsme chtěli pokračovat v našem herním progresu. Kluci byli od začátku týdne na zápas nažhavení a moc se na něj těšili.
Od začátku utkání jsme si opět vytvářeli řadu střeleckých příležitostí, ale bohužel se nám je nedařilo výrazně zužitkovat. Soupeř rovněž párkrát ohrozil naši branku, ovšem naši brankáři byli pozorní. Bohužel vlivem přidržovaných míčů jsme se zbytečně dostávali do soubojových situacích, a místo kličky se spíše o míč přetlačovalo. V prvním poločase se nám podařilo vstřelit tři branky a jednu inkasovat.

Do druhého poločasu jsme opět vstoupili aktivně a dařilo se nám stále vytvářet řadu střeleckých příležitostí. Bohužel s postupem času soupeř dokázal lépe naše chyby trestat, což mu vlilo do žil novou krev a  snažil se s výsledkem něco udělat. Zápas se tak výrazně zrychlil, byl přímočařejší s řadou emocí na obou na stranách. Rodiče dokázali kluky na obou stranách strhnout k enormnímu úsilí. Ke konci se nám podařilo potvrdit zápas dvěma přesnými trefami.

Fotogalerie ZDE

Kluci se v dnešním zápase častokrát dostávali do soubojových situací, protože nedokázali vnímat prostorově, co se kolem nich děje. Malé hřiště je dnes mělo přinutit k rychlejší činnosti s míčem s rychlým otáčením hry, ale bohužel přicházela již zmiňovaná přetlačovaná o míč. Přesto jsme dokázali v průběhu hry řadou úspěšných činností 1vs1 či spoluprací si vytvořit řadu střeleckých příležitostí. Nejvíce mě však trápí neproměňování samostatných nájezdů, kdy jsme dokázali z minimálně šesti nájezdů vstřelit pouze jednu branku.

Jsem rád, že kluci zvládli zápas po psychické stránce především ve druhém poločase, kdy zápas byl otevřený a měl ten správný náboj, který bychom u těchto věkových kategorií chtěli a měli vídat. Benešovu tak můžeme poděkovat, že byl součástí dalších pozitivních zkušeností pro naše kluky, které věříme, že je mentálně posunou o level dál.


Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Benešov 8:5 (3:1)