FC Tempo Praha

U13: Remíza v Příbrami

22.4.2016 13:17   Jaroslav Teplan  

V útoku dobře, na obraně se musí zapracovat.

Ve středu jsme předehrávali utkání v Příbrami, kde nás čekal velmi kvalitní celek. Po absolvování stáže v Příbrami jsem si od zápasu sliboval vysokou kvalitu a zápas, který by měl splňovat požadavky kladené na hráče v této věkové kategorii.

Utkání splnilo to, co jsem od něho očekával. Otevřený fotbal, plný konstruktivních a kreativních činností od obou týmů s řadou střeleckých příležitostí. Výsledek nemusel skončit 9:9, ale klidně 15:15 nebýt skvělých zákroků brankářů.

Jak již napovídá skóre, tak v utkání se nám podařilo vstřelit vysoké množství branek, což hodnotím velice kladně. Dokázali jsme si ještě nějaké střelecké příležitosti vytvořit, bohužel však s neefektivní koncovkou.

Bohužel do obranné činnosti to je mnohem horší, neboť jsme ve druhém zápase za sebou inkasovali devět branek. Branky většinou dostáváme po hrubých individuálních chybách (kluci mají připravenu pouze jednu variantu řešení, když si jdou pro míč nebo mají hlavu dole, když jsou v držení míče a nesledují dění okolo sebe), nekontrolujeme si prostor za sebou a spoluhráči se mění ve “fanoušky”, když sledují spoluhráče s míčem, co vymyslí. Musím však pochválit hráče jako Jabali, Coufal, T. Jirák, kteří dobře vystupují na hráče, dokáží soupeře ucouvat a získat míč pro náš tým efektivním způsobem. Věřím, že většina kluků se k nim brzy přidá a do obranné fáze, především z hlediska individuálního rozvoje, se zlepšíme. Z hlediska skupinové činnosti v obranné fázi nám vázne vzájemné zajišťování, kdy dochází nezavřením prostoru k řadě průnikových přihrávek, které jsou pro naši branku nebezpečné až smrtící.

Na obranných činnostech postupně pracujeme, takže věřím, že postupem času se vše zlepší a budeme dostávat méně branek. Samozřejmě, abychom byli v defenzivní činnosti úspěšní, tak se do ní musí zapojovat všichni hráči na hřišti. Měli by mezi sebou komunikovat, čímž si výrazně usnadní orientaci na hřišti. Dále budou ochotni absolvovat osobní souboje, které budou chtít vyhrát stejně jako zápas.

Zápasy:

1.FK Příbram - FC Tempo Praha 9:9 (5:6)