FC Tempo Praha

U13: Příliš krutá porážka

8.5.2016 23:17   Jaroslav Teplan  

Tempáci za soupeřem z Plzně zaostali především ve finální fázi.

V neděli jsme po dlouhé době zavítali na domácí půdu na Lhotce, kde jsme přivítali zvučného soupeře z Plzně.

Na tohoto soupeře jsem se já osobně velice těšil, neboť kluci z Plzně se učí hrát technický fotbal s vysokým zaměřením na rozvoj individuálních dovedností. Od začátku zápasu se potvrdila moje slova, fotbal se hrál v podstatě nahoru dolů, s řadou na naší straně neproměněných šancí a s řadou přesně zakončených střeleckých úspěchů na straně druhé. I když konečný výsledek neodpovídal předváděné hře, tak pro naše kluky to byl zápas s velkým ponaučením především co se týká finálního a předfinálního zakončení. Když jsme soupeři nabídli šance, dokázal je potrestat, zatímco my jsme je neproměnili nebo je zbytečně zbrzdili.

Bohužel jsme se častokrát sami zbrzdili v herních situacích kličkou bez zrychlení či rychlé přihrávky, abychom soupeře překvapili nebo přečíslili. Soupeř se tak měl možnost vždy dostat zpět pod míč, a naše snažení tak končilo ještě před samotnou střelou. Kluci však po individuální technické stránce za soupeřem nezaostali, ba naopak mu velmi dobře konkurovali. Bohužel po rychlostní stránce jsme měli se soupeřem obrovské problémy, díky čemuž se nám nedařily zastavovat jejich rychlé protiútoky.

Kluci v utkání zanechali velmi dobrý dojem, což mi potvrdili i trenéři z Plzně, kterým se zamlouvaly výkony některých našich kluků.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Viktoria Plzeň 3:14 (0:7)