FC Tempo Praha

U13: Jasná prohra, ale dobrý pocit

31.5.2016 9:41   Tomáš Zajíček  

Tempáci v utkání na Slavii trenéry rozhodně nezklamali.

Ve středu 25.5. jsme zavítali do Edenu k utkání proti Slavii. Utkání se odehrálo za příjemného slunného počasí na přírodní trávě. Na úvod bych rád řekl, že se jedná o hodnocení pouze jedné party, jelikož jsme si kluky o půli záměrně nevyměnili.

Do zápasu vstupovali hráči Tempa s vědomím, že před nimi stojí soupeř vysoké kvality, který se bude prezentovat kombinační hrou a vysokým presinkem. To se také brzy ukázalo, avšak bylo patrné, že naši kluci slušně vstřebali taktické pokyny a až na pár situací podávali převážnou část první půle velice vyspělý týmový výkon. Pozornou obrannou hrou v bloku znepříjemňovali slávistickou kombinaci a po zisku míče se snažili o rychlý přechod do útoku. Zde bych chtěl vyzvednout výkon Jabaliho, který byl schopen citlivě posoudit nastalé herní situace a hru buď zrychlit průnikovými pasy (pravou i levou! nohou), či naopak uklidnit přidržením míče. Klukům se také dařilo vzájemné zajišťování a zahušťování prostorů, což je oproti předešlým utkáním velké plus. Největší nedostatek v naší hře představovalo řešení finální fáze. Během prvního poločasu jsme se rychlým přechodem dostali do mnoha situací 2/2 nebo 3/3, ale bohužel jsme v těchto chvílích neprokázali příliš kreativního myšlení a množství těchto akcí jsme nedotáhli do zakončení. Slušným týmovým výkonem a s přispěním několika dobrých zákroků Vágnera jsme odcházeli k poločasové poradě za stavu 0:2.

Do druhé půle se vstupovalo se stejnými pokyny i v podobném průběhu. Bohužel s přibývajícím časem ubývaly síly hráčů Tempa rychleji než u Slavie, a tak se samosebou objevovalo více mezer v naší defenzívě a výsledkem byly další tři inkasované branky. K mému překvapení jsme však byli ve druhé části nebezpečnější, než v té první, a tak je jenom škoda, že do slávistické sítě nezapadla dalekonosná "bomba" Vodičky, kterou brankář vytěsnil na břevno, či Šmerdův samostatný únik na brankáře domácích.

V součtu s druhým hřištěm jsme si tak ze Slávie odvezli nelichotivý výsledek 0:13. Závěrem bych chtěl naše kluky pochválit za odvahu hrát i proti silnějšímu soupeři, v utkání si mákli a nechali na hřišti opravdu vše.

Zápasy:

SK Slavia Praha - FC Tempo Praha 13:0 (7:0)