FC Tempo Praha

Rozhovor týdne: Tomáš Soukal

16.2.2017 21:52   Jiří Dědič  

Záložník týmu U17 hodnotí podzimní část sezony i probíhající zimní přípravu.

Jak jsi spokojený s podzimní částí sezóny?
Oproti předchozím sezónám jsem určitě spokojený. Krásné třetí místo nás motivuje k ještě lepším výsledkům. Jak se zlepšují tréninky, tak i my se musíme stále zlepšovat. Sice je to někdy dřina a boj, ale je na nás vidět, že chceme být lepší. Proto jsem s touto částí sezóny velice spokojený.

Co bys chtěl na jaře změnit?
Rozhoně umístění v tabulce! Nejen já, ale i celý tým se vidí na první příčce tabulky. Také bych chtěl zlepšit mojí střeleckou formu, která tento podzim moc nepřispěla k aktuálnímu počtu vstřelených branek. Proto chci dosáhnout alespoň toho dvouciferného čísla.

Co povinnosti ve starším dorostu a jejich početně slabý kádr?
Dle mého názoru se jedná o méně početný, ale zato kvalitní kádr. Se starším dorostem je to tak, že cílem je se udržet v přeboru. Pro nás mladší je to výborná zkušenost, ale klademe přednost mladšímu dorostu, a proto je často problém s nominací, hlavně když se zápasy sejdou ve stejný den.

Dokázal bys zhodnotit první část zimní přípravy?
V polovině ledna jsme se sešli na hřišti a viděli, co se stane po měsíci bez tréninků. Byl problém si přihrát, vystřelit na bránu a o kondici snad mluvit ani nebudu. Trenéři nás však namotivovali a za dva týdny jsme byli v plné kondici jako před dlouhou přestávkou. Během zimní přípravy se také oba trenéři rozhodli, že jim nestačí dosavadní zkušenosti, a proto si oba udělali lepší licence. Myslím, že i kvůli tomu tréninky extrémně vzrostly nahoru. Snažíme se makat jak jen to jde a těšíme se na první mistrovská utkání.

FC Tempo Praha - Loko Vltavín 1:1 FC Tempo Praha - Loko Vltavín 1:1
Zhodnoť první dvě přípravná utkání s Meteorem a Motorletem.
Oba přípravné zápasy byly vyrovnané, ale drželi jsme daleko více balón a již od prvních minut se jevilo, že jsme sehranější. Byli jsme sehraní i v nepříznivých situacích, kde nás soupeř tlačil až k naší bráně. Hráli jsme rychle a tvrdě. S kondicí jsme také neměli žádný problém, ale řekl bych, že jsme soupeře přehrávali hlavně po psychické stránce.U obou týmů se hráči ke konci zápasů začali hádat mezi sebou a už nepodávali tak kvalitní výkon jako v průběhu zápasu. Dokonce jsem se už dokázal prosadit v zakončení, kde jsem dával gól na 1:0 proti Motorletu. Celkově bych zápasy hodnotil velmi dobře. Ukázalo se, kde máme své silné i slabé stránky. Tak teď už jen zapracovat na těch slabých stránkách, abychom do sezóny byli plně připraveni.

Co očekáváš sám od sebe v dalších zápasech či týdnech?
Budu se snažit pracovat sám na sobě. Chci se posunout zas o nějaký ten "kousíček" dál, abych se stal lepším fotbalistou, ale v mnoha ohledech i lepším člověkem. Také chci odstranit své špatné zvyky, které mi při zápasech dělají problém.

A co očekáváš od týmu?
Od týmu očekávám, že na konci sezóny budeme slavit první místo v tabulce. Také očekávám, že se budeme snažit odstranit naše slabé stránky a budeme na trénincích pořád tvrdě makat.

Pokud se více zaměříme na tebe, jaké máš fotbalové cíle?
Moje vize je taková, že se budu snažit dostat co nejvýše to půjde. Nemám žádné konkrétní cíle jako například "Já se dostanu do Realu Madrid a budu hrát levé křídlo", sice by se mi to opravdu líbilo, ale... 

Jak vnímáš fotbal a vše co fotbal nabízí?
Fotbal je pro mě VŠECHNO, vnímám ho jako kus mého JÁ, kus mého života. Je málo slov, abych popsal, jak moc si užívám každé vteřiny na hřišti. Kdykoli jsem měl nějaký úraz, tak i přesto jsem se snažil být maximálně s týmem. Dokonce jsem chodil na tréninky se zlomenou rukou nebo s krevní sraženinou na stehnu jsem se byl podívat na všech zápasech, aby mi nic neuniklo. Fotbal hraji a sleduji odmalička je to pro mě sport číslo 1.

Jsi spokojený na Tempu?
Na Tempu jsem zatím velice spokojený. Trenéři, hráči i areál mi dávají maximální prostor k tomu, abych se zlepšoval. Pokud nepřijde nějaká lepší nabídka, rád tady zůstanu a budu se snažit dál posouvat ve svých dovednostech.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Meteor Praha VIII 3:1 (2:1)
FC Tempo Praha - FK Motorlet Praha 1:1 (1:0)

Osoby:

Tomáš Soukal