FC Tempo Praha

Rozhovor týdne: Jan Balšán

9.3.2017 20:31   Jiří Dědič  

Rychlost je moje přednost, říká nadějný tempácký dorostenec.

Pokud bys měl zhodnotit přípravu na jarní část sezóny, co bys vyzdvihl nebo naopak zkritizoval?
Tak příprava je na jednu stranu náročná, ale i taková odlehčující. Věděli jsme, že když teď v přípravě mákneme, tak bychom mohli dosáhnout i dobrého umístění na jaře. Jediné, co bych zkritizoval, je chování některých spoluhráčů, ale třeba se časem proberou a pak to půjde samo a výsledky na sebe nenechají čekat.

FC Tempo Praha - Loko Vltavín 1:1 FC Tempo Praha - Loko Vltavín 1:1
Jak bys zhodnotil přípravná utkání v posledním týdnu, kdy jste v sedmi dnech odehráli tři zápasy?
Přátelská utkání jsou super, je bezva, že se můžeme rozehrát a natrénovat si akce. Tři zápasy, ve kterých jsme remizovali s Mělníkem i Roudnicí 3:3 a pak porazili Žižkov vysoko 7:2, se nám velice povedly. Doufám, že nám tato forma vydrží i nadále do mistráků.

S jakým soupeřem by ses rád utkal v přípravě?
Tak v přípravě bych se asi nejraději potkal se Slávií, myslím si, že kdybychom se na to pořádně připravili, tak bychom odehráli slušný zápas. Ale pokud bych si měl vybrat tým, který máme v soutěži, tak se určitě těším na ABC Braník.

V zápasech i na tréninku působíš jako nejrychlejší hráč. Jak moc jsi na své rychlosti pracoval?
Rychlost je moje přednost, vždy jsem na ní pracoval. Chci být lepší než můj protivník a zatím se mi to snad daří.

Budeš se stále rozvíjet v rychlosti nebo i v herních dovednostech?
Jak jsem řekl, rychlost preferuji, ale určitě budu pracovat i na herních dovednostech.

Jak jsi spokojený na Tempu, měnil bys?
Na Tempu jsem velice spokojený, hráči úplně na pohodu, trenéři super a zázemí není třeba komentovat. Tempo se teď hodně rozvinulo a určitě se ještě rozvine. Máme skvělé hřiště i vybavení. Musím říct, že se na Tempu cítím velice dobře.

Na podzim jsi byl plně přeškolen z beka na útočníka...
Už v přípravce jsem si vyzkoušel všechny posty na hřišti, ale nakonec jsem skončil v obraně a až teď na postu útočníka. Vyhovuje mi to mnohem více a navíc mohu plně využít své rychlosti a utéct obráncům.

14. Tempácký ples - sobota 10.12.2016 14. Tempácký ples - sobota 10.12.2016
Byl jsi zvolen jedním ze tří nejlepších hráčů kategorie U17 za rok 2016. Jaký jsi z toho měl pocit?
Tento rok jsem to vůbec nečekal, bylo těžké se prosadit. V týmu je hodně dobrých kluků, takže konkurence byla veliká. Když jsem uslyšel své jméno ,tak jsem tomu nemohl ani uvěřit.

Dáváš góly za tři kategorie, U17, U19 a muži B. Dokázal bys popsat svůj nejlepší gól nebo zápas?
Tato možnost hrát za tři kategorie je úžasná. V každé kategorii je to úplně něco jiného. Myslím, že jeden z nejlepších gólů byl právě za muže B proti Modřanům. A nejlepší zápas nemám, protože všechny zápasy, co odehraji, jsou super.

Máš nějakého spoluhráče, který ti dokáže vytvářet šance, ze kterých dáváš góly? S kým si na hřišti rozumíš po fotbalové stránce?
Určitě jsou v týmu tací, kteří mi na hřišti vytvoří jasné gólovky. Celý tým se snaží dávat finální přihrávky, to je super, ale kdo je asi dává na mě a dost dobře, tak je celá záloha. To jsou frajeři.

Jaké máš fotbalové ambice nebo cíle?
Dobře položená otázka. Tak určitě hrát fotbal co nejdéle to půjde, přece jen už hraju fotbal dvanáct let, takže se pokusím udržet na té fotbalové dráze. A asi mezi mé cíle je se podívat za fotbalem do Německa.

Osoby:

Jan Balšán

Tagy:

    Rozhovor týdne