FC Tempo Praha

Muži A: Tempo si v přípravě vyzkouší i zumbu

9.2.2011 22:03   www.fotbalpraha.cz  

Fotbalisté Tempa přezimují na druhém místě tabulky přeboru. Tým pod vedením exligisty Libora Kollera poctivě maká, aby i v odvetné části sezony proháněl špičku.

"O postupu do divize ale u nás nepadlo ani slovo. To ale neznamená, že nebudeme chtít vyhrávat," poznamenal trenér Tempa.

Laťku jste si na podzim nasadili na Lhotce pořádně vysoko. Je příprava o to náročnější, aby se tým na špici udržel?
Myslím, že je to z naší strany klasika. Trénujeme v Braníku, Podolí a samozřejmě doma na Lhotce. Připravujeme se třikrát týdně a navíc hrajeme zápasy. Samozřejmě se na startu přípravy dost běhalo. Tohle období nemá rád žádný fotbalista, ale každý ví, že je potřeba. Nabírala se síla na celé jaro.

Zpestřil jste týmu přípravu nějakým odlehčením v podobě netradičního tréninku?
Není na to moc čas. Ale byli jsme na spinningu, určitě si dáme zumbu, abychom se trochu pobavili u krokových variací a koordinace pohybu některých hráčů. Jinak tam nebude a nebylo nic zvláštního.

Přemýšleli jste s šéfy klubu během zimy nad tím, jak by se řešila situace, kdyby Tempo přebor vyhrálo?
Jaro si chceme v přeboru užít. První polovinu sezony jsme zvládli dobře, ale je to jen poločas. O nějaké divizi jsme se na Tempu vážně nebavili. Jasně, každý sport se hraje proto, aby byl tým první, ale také se musí zohlednit možnosti klubu.

Volně přeloženo, chystáte se hlavně prohánět Aritmu a chcete se držet na špici?
Já bych si přál, abychom byli jedním z mnoha týmů, které budou Aritmu stíhat. Chtěl bych, aby byla bitva o postup napínavá až do úplného konce sezony. Spolu s námi se tam nahoru tlačí nějakých šest týmů. Mohlo by to být hodně zajímavé. Určitě budeme chtít dál vyhrávat, uvidíme, jak budeme úspěšní.

Co vám v tomto směru naznačují přípravné zápasy?
Výsledky nejsou rozhodující, ale trenérovi ty zápasy určitě mnohé ukážou, jak se hráč v dané situaci při zápase zachová. Hráli jsme třeba se Střešovicemi nerozhodně 1:1, nebo jsme taky remizovali s Aritmou 2:2. Tam jsme vyrovnávali v úplném závěru. Z toho může mít trenér dobrý pocit, když se tým rve o výsledek v přípravě do poslední chvíle. Proti kvalitnímu soupeři se tým vyhecuje. Proti celkům z nižších soutěží nebo třeba dorostu to je občas jiné. Chybí tam trochu nadšení, takže jsem někdy zklamaný nebo naštvaný. Člověka to mrzí.

V takových chvílích se tedy hráči dočkají kritiky?
Kluci si musí uvědomit, že je třeba i v přípravě hrát s nasazením, bojovat. Hráč musí v přípravných zápasech získat určité návyky, automatismy. Když trenér vidí, že fotbalista jeho týmu třeba něco vypustí, jak mu má pak věřit, že to neudělá někdy v důležitém mistrovském zápase. Naopak, když hráč maká a něco se nepovede, tak z toho neděláme tragédii. Příprava ještě bude dlouhá a víme, že herní kvalita přijde.

Jakých změn vůbec doznal kádr Tempa během zimy?
Samozřejmě jsme zkoušeli hráče, ale zatím jsou tu hlavně ztráty. Bohužel si přetrhl vaz v koleně obránce Michal Vrba. A pak taky odešel záložník Beneš. Tomu u nás skončilo hostování, a i když jsme mu nabídli jeho prodloužení, tak hráč odmítl. Přitom u nás nastupoval stabilně a teď odešel, ani nevím pořádně kam. Snad do nějaké nižší soutěže. Potíže má i Jirka Nechvíla s kolenem.

Odchody a ztráty způsobené zraněním jsou jasně v převaze. Co s tím budete dělat?
Doufám, že se nám povede do začátku přeboru nějak tyhle díry zacelit. A když ne, tak se s tím popereme. Uděláme, co bude v našich silách.

Osoby:

Libor Koller

Tagy:

    Příprava