FC Tempo Praha

St. dorost: Spravedlivá remíza na úvod přeboru

24.8.2010 8:21   Milan Dejl  

Tempo remizovalo s Hájemi 2:2, když muselo dohánět dvoubrankvé manko. Branky dali Horn a France.

V premiérovém utkání přeboru jsme na domácím hřišti přivítali šestý celek loňska Háje. Od začátku nám hosté jasně ukazovali, jaký je rozdíl mezi přeborem a I.třídou. Větší rychlost, důraz v osobních soubojích hra nahoru dolů. Naše hra plná nepřesností, nedostatečný pohyb bez míče, pozdní přistupování k hráčům, špatné přebírání neustále se pohybujících hráčů soupeře nemohla slavit úspěch. Nebylo proto divu, že jsme v šesté minutě prohrávali 0:1. Vypadali jsme v některých okamžicích jako statisté. Ještěže plno nebezpečí zažehnali Selichar s Kristkem a podržel nás Vari. Ani oni však nezabránili druhé brance v naší síti, kdy si naši tři hráči dávali tak dlouho přednost, až hostující útočník vstřelil branku - 0:2.

S postupujícím časem jsme se seznamovali s přeborovou hrou a podnikli několik útočných pokusů, jenže v rozhodujících chvílích byl soupeř rychlejší a důraznější. Legrácky a nedostatečné nasazení v tréninku se projevilo. Po velice pěkné akci po levé straně, po přihrávce Dominika, snížil dobře hrající David Horn. Za pro nás lichotivého stavu jsme odcházeli do kabin.

V kabině o poločase přišla očekávaná bouřka. Někteří hráči se s kritikou svého výkonu však velice těžko vyrovnávali a hledali chyby u druhých. Nicméně změny v sestavě a úkoly pro druhý poločas přinesly ovoce. Naše hra se výrazně zlepšila a objevovaly se kombinace, které slavily úspěch v loňském roce. Začali jsme si vytvářet brankové příležitosti.

Po vydařeném úniku po pravé straně se ke střele dostal David Horn, jeho pokus Háje ještě odvrátily, ale na Danovu dorážku již nestačily. Od vyrovnávací branky jsme byli stále aktivnější a diktovali jsme tempo zápasu. Hostům překvapivě docházely síly. Příčinou byla únava po pátečním návratu ze soustředění. Od porážky hosty záchranil výborný výkon jejich brankaře, který postupně zlikvidoval obrovské šance Davida a Dana a pak, že měl velice dobře postavenou horní tyč, kterou jsme nastřelili dvakrát. Utkání tak skončilo spravedlivou remízou, kdy první poločas byli hosté jasně lepší a druhý jsme ovládli my. Zápas nám jasně ukázal naše slabiny a co máme dohánět, abychom v přeboru uspěli. A není toho málo.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Háje Jižní Město 2:2 (1:2)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:20)