FC Tempo Praha

Čtyři Tempáci v reprezentaci Prahy

8.6.2017 21:30   Petr Havlíček  

Tempo se v počtu zastoupených hráčů dostalo mezi elitní kluby.

Hned čtyři Tempáci reprezentovali Pražský fotbalový svaz na finálových turnajích krajských výběrů v kategoriích U13 a U14. Tempo se tak v počtu zastoupených hráčů dostalo mezi 5 nejlepších pražských klubů – za Slavii, Spartu a Bohemians a na úroveň Dukly.

Za výběr U14 nastoupili na dvoudenním turnaji ve Velkých Losinách brankář Antonín Kinský a záložník Martin Vitík. V týmu se navíc potkali s Matyášem Vágnerem (Slavia) a Petrem Hodoušem (Bohemians), kteří na Tempu s fotbalem začínali. Pražané vyhráli všechny tři zápasy, a v mezikrajské soutěži tak triumfovali. Velký úspěch si připsal Martin Vitík, který se stal nejlepším hráčem turnaje!

V kategorii U13 odcestovali do Plzně brankář Martin Bašta a obránce Martin Sobotka. Pražský výběr nestačil jen na ten z Moravskoslezského kraje a získal stříbrné medaile. V průběhu sezóny za Pražany nastoupil ještě další hráč kategorie U13 Michael Větrovec.

"Za početné zastoupení našich hráčů ve výběrech Prahy jsme velmi rádi. Všem klukům děkujeme za perfektní reprezentaci klubu a věříme, že je tyto zkušenosti budou motivovat k neustálé práci, pokoře a zlepšování. Doufám, že jsou kluci inspirací pro další hráče, kteří by je mohli následovat. Chtěl bych rovněž poděkovat trenérům, kteří se o kluky starají, neboť to ukazuje na správný směr, kterým se klub ubírá," řekl šéftrenér mládeže Jaroslav Teplan.

Praha U14 - hráči podle klubů
5 - Slavia Praha, Sparta Praha
2 - Bohemians 1905, Dukla Praha, Tempo Praha

Praha U13 - hráči podle klubů
5 - Slavia Praha, Sparta Praha
4 - Bohemians 1905
2 - Dukla Praha, Tempo Praha
1 - Slavoj Vyšehrad, Motorlet Praha, Viktoria Žižkov, SC Xaverov

Osoby:

Antonín Kinský
Martin Vitík
Martin Bašta
Martin Sobotka