FC Tempo Praha

U12: Hodnocení sezony

8.7.2017 23:50   redakce  

Byli jsme spokojeni, že jsme dokázali alespoň v části utkání přitlačit k vlastní brance jak Viktorku Plzeň, Příbram, Budějovice, tak třeba i stejně staré kluky ze Sparty, pochvaloval si trenér Antonín Plachý.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Vlastně podobné jako poslední roky, ale změnilo se pár detailů. Zase jsme chtěli dominovat herně, ale kromě držení míče a střelby jsme chtěli i vylepšit bránění brejkových situací, do kterých se často soupeři dostávali z našeho tlaku. Z hlediska útočení jsme se zase chtěli dostávat průnikovými přihrávkami a náběhy častěji za obranu soupeře.

AC Sparta Praha - FC Tempo Praha 12:1 AC Sparta Praha - FC Tempo Praha 12:1
Jak se je podařilo naplnit?
Střídavě a souviselo to se sílou nebo herním stylem soupeře. Pokrok v obou směrech byl vidět, ale chtěli bychom to samozřejmě viditelnější.

Jaké jsou cíle do sezóny následující?
Vzhledem k tomu, že se ty cíle nepovedlo naplnit úplně, jak bychom chtěli, tak v nich musíme pokračovat. Ještě více se zaměřit na okamžité přepnutí do bránění či útoku a hodně vylepšit nabídku, když rozehrává brankař.

V čem měl Váš tým v soutěži navrch nad soupeři?
Často v držení míče a činnosti s ním. Byli jsme spokojeni, že jsme dokázali alespoň v části utkání přitlačit k vlastní brance jak Viktorku Plzeň, Příbram, Budějovice, tak třeba i stejně staré kluky ze Sparty. Jelikož jsme ty zápasy ale nevyhráli, tak jsme určitě neměli navrch ve střelecké potenci.

Který soupeř Vás zaujal a čím?
Asi se nedá mluvit o žádném překvapivém zážitku, spíš nás obecně bavilo, že jsme s většinou soupeřů mohli hrát oboustranně otevřený fotbal. Škoda, že ne se všemi a stále.

Jaké je Vaše oblíbené herní rozestavení a proč?
Vyzkoušeli jsme v sezoně 2-3-2 a 2-4-1, bylo to tak napůl, ale kluci si, zdá se, více oblíbili to druhé. Nezeptali jsme jich se na to doslovně, ale tuším, že jim proti silným soupeřům připadalo, že když jsou ve středu čtyři záložníci, nehrozí takové nebezpečí dostat gól. S touhle filosofií musíme trochu zapracovat, abychom to překlápěli na to, že i když hrajeme 2-4-1, jde vlastně o tři útočníky.

AC Sparta Praha - FC Tempo Praha 12:1 AC Sparta Praha - FC Tempo Praha 12:1
Veselá historka ze sezóny?
Pořád se něco děje.

Nejlepší moment sezóny?
Asi nás napadne umístění vydobyté herní kvalitou a to druhé místo v Třebíči na silně obsazeném turnaji, což je jen jedna část toho. Ta druhá část byla, že celotempácká akce se povedla a Tempo zanechalo dobrý dojem jako celek. Aspoň jsme na to dostávali zpětné vazby i zpětně po turnaji.

Nejhorší moment sezóny?
Nebyl.

Kterou otázku nepokládáme, ale Vás by na ni zajímala odpověď od ostatních trenérů?
Je to spíš otázka na trenérské schůze, ale zajímalo by nás, jestli si všichni trenéři myslí, že Tempo předvádí jednotný herní styl, postavený na hráčích a jejich individuálních výkonech tak, abychom je byli schopni dodávat později do velkých klubů či do repre, kde už máme první vlaštovky.

Pokud chcete ještě něco sdělit, máte zde prostor.
Zase je třeba ocenit práci kluků v managementu klubu. Díky za tu energii a poctivost.

Osoby:

Antonín Plachý