FC Tempo Praha

U17: Hodnocení sezony

13.7.2017 8:35   redakce  

Jediné, v čem zaostáváme, jsou souboje, do kterých se nám moc nechce, všiml si trenér Filip Šmídek.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Určitě naším cílem bylo udržet stávající kádr a skončit do 3. místa.

Jak se je podařilo naplnit? 
Splněno bylo pouze z 50%, v tabulce jsme skončili na 2. místě, ale bohužel před sezonou a hlavně během sezóny odešlo hodně kluků hrát vyšší soutěž. 

FC Tempo Praha - Loko Vltavín 2:2 FC Tempo Praha - Loko Vltavín 2:2
Jaké jsou cíle do sezóny následující?
Následující sezóna bude pro nás velká neznámá, budeme hrát Divizi C, což znamená, že budeme zajíždět k zápasům na východ Čech. Určitě se na to těším, protože proti přeboru to bude mít o dost větší kvalitu, pro kluky to bude taky daleko lepší zkušenost. Trošku kaňkou na tom bude to dojíždění na některé zápasy. Cíle jsou jasné, přivést nové kvalitní kluky a ustálit kádr, což nebude jednoduché, protože někteří kluci v tomto věku chtějí skončit s fotbalem nebo naopak chtějí hrát vyšší soutěž. Prioritou pro nás bude určitě U19, aby skončila v tabulce co nejvýše, ale nebudu zastírat, že i my budeme chtít hrát o příčky nejvyšší.

V čem měl Váš tým v soutěži navrch nad soupeři? 
Možná to bude znít trochu povýšeně, ale měli jsme navrch prakticky ve všem, práce s míčem, rychlost, kombinace. Kromě dvaceti minut druhé půle s Braníkem nás nikdo v soutěži nepřehrál. Jediné, v čem zaostáváme, jsou souboje, do kterých se nám moc nechce a v tom nás předčily na podzim Střešovice.

Který soupeř Vás zaujal a čím?
V Pražském přeboru pro nás byly zajímavé pouze tři týmy - Střešovice, Braník a Vršovice. Střešovice a Vršovice upřednostňují defenzivní styl a hrají na brejky. Takže asi nejvíc mě zaujal Braník, který s námi hrál otevřenou partii, ty zápasy měly svou kvalitu a padalo v nich i dost branek.

Jaké je Vaše oblíbené herní rozestavení a proč?
Herní rozestavení závisí hodně na složení kádru a kvalitě soupeřů. V lize U15 ta kvalita soupeřů byla vysoká a my měli pouze jednoho hrotového útočníka, takže jsme hráli často 4:2:3:1 nebo 4:1:4:1. V Pražském přeboru ta kvalita nebyla až taková a my jsme měli na výběr hned z pěti útočníků, takže jsme upřednostňovali ofenzivnější pojetí hry 3:4:3 nebo 3:5:2. Musím říct, že se mi hodně zalíbilo rozestavení 3:5:2 s defenzivním štítem a vysunutými krajní záložníky. 

FC Tempo Praha - SK Aritma Praha 3:3 FC Tempo Praha - SK Aritma Praha 3:3
Veselá historka ze sezóny? 
Těžko říct, asi to, že jsem všechny kluky porazil v Yo-Yo testu, ale nevím, jestli je to veselý nebo smutný.

Nejlepší moment sezóny? 
Nejlepší momenty sezóny jsou určitě vítězství v posledním zápase proti Střešovicím, kterým jsme sebrali jejich celosezónní neporazitelnost a pak dvě vítězství v derby nad Braníkem, hlavně když Braník před sezónou vyhlásil, že chce bez porážky vyhrát soutěž a hned v prvním zápase jsme je o to připravili.

Nejhorší moment sezóny? 
Určitě zranění Honzy Balšána v posledním utkání podzimu se Střešovicemi, kdy ho musela odvézt sanitka. Na jaře bohužel zranění Tomáše Soukala (zlomená ruka) a Jáchy Trajhana (výron v kotníku) před posledním utkáním právě proti Střešovicím. 

Pokud chcete ještě něco sdělit, máte zde prostor. 
Nejdříve bychom chtěli poděkovat naší vedoucí Zuzce Balšánové za to, že se starala o komunikaci s rodiči a pomáhala nám s dalšími důležitými věcmi, poté pánům Adámkovi a Maškovi, kteří nám po celou sezónu chodili pomáhat jako asistenti rozhodčích a samozřejmě všem ostatním rodičům, kteří nás chodili podporovat v hojném počtu po celou sezónu. Na závěr taky klukům, kteří po celou sezónu velmi úspěšně reprezentovali Tempo a skončili na velmi dobrém 2. místě.

Osoby:

Filip Šmídek