FC Tempo Praha

U19: Prohra s favoritem skupiny

22.8.2017 15:52   Tomáš Maurer  

Přes jasnou porážku 0:4 s Duklou se Tempáci nemají za co stydět.

Na úvod je potřeba zmínit několik novinek, které nás v této sezóně čekají. Za žlutou kartu je hráč dočasně vyloučen (10 minut), střídat můžeme pouze tři hráče a při nerozhodném stavu se kopou penalty.

Z důvodu absence kanonýra Capraty, nové posily Kostky a "nepovedeného" přestupového období, kdy nám bohužel Braník nepovolil přestup Vodičky a Šťastného, kteří s námi absolvovali celou letní přípravu, jsme nastoupili oslabeni do prvního mistrovského utkání. Už během letní přípravy se k nám připojili mladší dorostenci Hampapa, Luťcha a Schätz a další nám budou během sezony vypomáhat.

Na první mistrovské utkání k nám přijel, troufnu si říct, favorit naší divizní skupiny Dukla Praha. Věděli jsme, že soupeř bude dominantní na míči a kombinačně na výši. V prvním poločase se hrál svižný fotbal s množstvím šancí na obou stranách. Bohužel v okamžiku, kdy dostal Hampi ránu do žeber a hra nebyla přerušena, jsme po akci právě z Hampiho prostoru obdrželi první branku. Druhou branku jsme obdrželi z rychlého protiútoku, kdy jsme akci nedokázali přerušit. I tak panovala s prvním poločasem spokojenost. Se soupeřem jsme dokázali běhat a vytvářet si střelecké pozice.

Ve druhém poločase nám postupem času začaly docházet síly, už jsme nedokázali dostupovat včas neustále se pohybující hráče soupeře a tím pádem hůře zastavovat jejich kombinace. Po zisku míče už chyběla aktivní nabídka, a tak jsme se často uchylovali k dlouhým nákopům. Z důvodu nahromadění únavy už nám dělaly problémy základní činnosti jako zpracování a přihrávka. Míč už jsme tak nedokázali déle udržet. Konečný stav 0:4 tak odpovídá silám na hřišti.

Měli jsme tu čest otevřít prvním utkáním nové travnaté hřiště. I přes porážku se nemáme určitě za co stydět. Pro kluky bude tato sezona velmi náročná a musí být trpěliví. Zaprvé se musí adaptovat úplně na jiné tempo a kvalitu soupeřů než byli zvyklí z předešlých dvou let a zadruhé budou hrát se staršími kluky, pro někoho až o dva roky. Kluci však ukázali svůj potenciál a doufáme, že ho dokážeme zužitkovat hned příští kolo znovu s těžkým soupeřem, kdy přivítáme dorostence z druholigové Vlašimi.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Dukla Praha B 0:4 (0:2)