FC Tempo Praha

Příručka tempáckého rodiče

7.9.2017 23:27   20.4.2020 8:56 redakce  

Je určena zejména rodičům malých Tempáků z mladších přípravek a předpřípravek. Pro zájemce je ke stažení na webu, po skončení omezení i osobně u trenérů.

Tým tempáckých trenérů aktualizoval publikaci s názvem Výchova malých fotbalistů - příručka Tempáckého rodiče. Věříme, že pro rodiče začínajících fotbalistů na Tempu bude mít velký smysl, neboť je stručnou formou seznámí s naší klubovou filozofií. 

Příručka tempáckého rodiče Příručka tempáckého rodiče
Vážení rodiče,

rádi bychom vás přivítali na Tempu. Jsme rádi, že jste zvolili právě náš klub, a pevně věříme, že se vám zde bude líbit. Naším cílem je plně otevřít potenciál vašeho dítěte, a to nejen po fotbalové, ale především po lidské stránce.

S principy spolupráce vás bude trenér postupně seznamovat osobně. Tímto textem vám chceme vše trochu usnadnit, popsat filosofii našeho klubu a připravit na to, co vás v budoucnu čeká. Pro naše trenéry je velmi důležité, aby rodiče pochopili základní myšlenku a vizi fotbalu dětí.

U malých fotbalistů se snažíme rozvíjet především radost, lásku a vztah k fotbalu a pohybu vůbec. Děti učíme a vychováváme formou her, pozitivního přístupu a úsměvu. Fotbal nebereme pouze jako sport a klub jako zařízení, kam své děti umisťujete. Sport je prostředkem, jímž spoluutváříme osobnost dítěte. Sport rozvíjí vlastnosti, které v budoucnu mohou pomoci dítěti překonat nevhodná lákadla puberty a později být úspěšnými a šťastnými v dospělosti.

Budeme se snažit, aby fotbal přinášel dětem i vám rodičům především spoustu společných chvil, pozitivních zážitků a nová přátelství. Hledejme cesty, jak dítě maximálně podporovat v tom, co ho baví. Není důležité, jestli z něj vyroste profesionální fotbalista, bude hrát fotbal na amatérské úrovni nebo se rozhodne dělat jiný sport. Podstatou je, že společně u dítěte vytváříme určitý životní styl, kterým se bude ubírat. Naším společným cílem je vychovat sebevědomého, samostatného, zodpovědného a pozitivně smýšlejícího člověka, který se neztratí v moderní společnosti. Bude rád hrát za náš klub nebo se vracet do míst, kde našel spoustu kamarádů a skvělých trenérů.

Všem nám v tomto úsilí přejeme spoustu trpělivosti!

FC Tempo Praha

Ke stažení:

Příručka tempáckého rodiče 18.4.2020 stáhnout prirucka_rodice_2020.pdf

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:1)