FC Tempo Praha

Reprezentační trenér na Tempu

1.2.2018 16:14   redakce  

Známý mládežnický trenér Antonín Barák odvedl středeční trénink kategorie U15 a následně diskutoval s téměř 40 trenéry z Tempa i okolních klubů.

Velmi vzácná návštěva zavítala ve středu na Tempo. Antonín Barák, jeden z nejlepších českých trenérů mládeže, zde strávil pět hodin – nejprve odvedl ukázkový trénink kategorie U15 a poté diskutoval s trenéry o výchově mládeže a poznatcích ze zahraničí. Trenérský seminář byl určen nejen pro trenéry Tempa jako součást interního vzdělávání, ale pozvání přijalo i zhruba 20 trenérů z okolních klubů.

"Trenéři byli velmi aktivní. Už na hřišti se ptali, pozorovali trénink a zajímali se, protože třeba nepracují touto formou. Myslím, že se jim to líbilo. A trenéři dobře reagovali i během následné dvouhodinové diskuse, sklouzlo to vyloženě k besedě, takže jsme si prostě povídali o fotbale," byl potěšený Antonín Barák, který v současné době trénuje českou reprezentaci do 15 let a stará se o metodiku Regionálních fotbalových akademií.

"Já jsem už delší dobu přemýšlel o nějaké podobné akci a myslím si, že je čas, aby Tempo ukazovalo směr dalším klubům a ozdravovalo fotbalovou kulturu v okolí. Doufám, že další akce, které plánujeme, navštíví víc trenérů a že tady bude vznikat jednota ve výchově hráčů,“ vysvětluje šéftrenér Jaroslav Teplan smysl semináře.

Antonín Barák si pochvaloval nejen nasazení kluků při tréninku a zájem trenérů, ale také prostředí na Tempu. "Já jsem sem jezdil s mladšími žáky Příbrami, takže Tempo znám. Je tu krásné prostředí a je vidět, že se udělal zase veliký kus práce. Přijel jsem dnes o hodinu dřív, prošel jsem si blízké okolí a cítil jsem sounáležitost trenérů a společnou řeč, což je skoro to nejdůležitější,“ řekl Antonín Barák, kterému děkujeme za návštěvu!

Tagy:

    Trénink