FC Tempo Praha

Petr Čech trénoval Tempo

20.3.2018 10:41   redakce  

Brankář Arsenalu v rámci trenérské praxe vedl trénink kategorie U13.

Petr Čech na Tempu Petr Čech na Tempu
Bývalý reprezentant, několikanásobný český Fotbalista roku, majitel 200 čistých kont v Premier League a současný brankář londýnského Arsenalu trénoval v pondělí 19.3. na Tempu. Měl na starosti trénink kategorie U13.

Cestou z letiště Petr Čech vzpomínal, jak proti Tempu hrál žákovské soutěže s Plzní, jak se jim vždycky nechtělo jezdit k nám na škváru. Sám od sebe si vybavil, že je hřiště u lesa a že bylo dobré chytat v bráně u velké zdi, že nemusel běhat pro míče.

"Petr si dlouhodobě dodělává trenérskou licenci, což mu bylo umožněno v rámci Konvence UEFA. Trénuje v Londýně děti a chce být připraven na dobu, až se rozhodne s hráčskou kariérou končit. Sice se k tomu nechystá, ale přemýšlí dopředu. Trenérsky vypadá zajímavě, především kvůli přirozenému intelektu a schopnosti logicky myslet a plánovat. Pro starší ročníky, které hrají velký fotbal, by mu měla být oporou i jeho kariéra, ale evidentně se nesnaží přeskočit ty nižší kategorie a je schopen se učit od dětí. Tenhle přístup bude zřejmě další výhodou pokud začne trénovat, protože bude mít vyzkoušené i to, co a jak musí naučit děti trenér mládeže. Zkrátka porozumí různým způsobům učení a to je hrozně důležitý předpoklad trenérské práce," vysvětli důvod Čechovy návštěvy na Lhotce šéf trenérského vzdělávání FAČR a zároveň tempácký trenér Antonín Plachý.

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:9)

Tagy:

    Trénink