FC Tempo Praha

U17: Hodnocení sezony

17.7.2018 22:15   redakce  

Jednoznačně pozitivní je shrnutí minulé sezony týmu U17 od trenéra Filipa Šmídka.

Jaké byly cíle do právě skončené sezony?
Nejtěžším cílem v dorostu je spojit dva ročníky a utužit partu, dále samozřejmě aby se kluci posunuli fotbalově dopředu a výsledkově skončit do 5. místa, protože soutěž byla pro nás dost neznámá.

Jak se je podařilo naplnit herně a výsledkově?
Myslím si, že se to podařilo naplnit maximálně. Parta byla výborná, tím se to pak odráží na hřiště, kde si kluci rozuměli a téměř ve všech zápasech byli po herní stránce na tom lépe než ostatní týmy. Výsledkově to nemohlo dopadnout lépe, protože jsme soutěž vyhráli.

FC Tempo Praha - FK Slavoj Vyšehrad B 8:0 FC Tempo Praha - FK Slavoj Vyšehrad B 8:0
Jaké jsou cíle týmu do sezony následující?
Vzhledem k tomu, že se celý realizační tým posouvá do U19, tak ty cíle budou podobné, naplnit to bude daleko těžší než v minulé sezóně. Přece jen klukům už bude 18-19 let a není to úplně jednoduché s nimi pracovat, protože už mají i jiné záliby. Určitě budeme chtít zapracovat na práci s míčem, předfinální fázi vyladit a přiblížit se hernímu stylu dospělého fotbalu. Když bude vše dobře fungovat, tak ten tým má na to skončit do třetího místa.

Největší přednost a nejslabší stránka týmu?
Téměř ve všech zápasech jsme diktovali tempo hry my a byli daleko silnější na míči než soupeř. Hrozili jsme z křídelních prostorů, kde ta kvalita byla na naší straně. Silné jsme měli druhé poločasy, kdy jsme po fyzické stránce na tom byli lépe než ostatní. Slabé stránky byly v předfinální fázi, kde jsme neměli tolik klid na míči a hodně kazili. Asi největší slabinou byly standardní situace, které jsme během celé sezóny nebránili dobře a inkasovali hodně branek.

Nejlepší a nejhorší moment sezony?
Nejlepší momenty byla obě vítězství nad Duklou a určitě vítězství v Cidlině, kde jsme výsledek otočili v poslední minutě překrásnou brankou. Ten nejlepší moment byl určitě vítězství v celé soutěži. Nejhorší momenty jsou vždy zranění, tenhle rok na to doplatil Oťas Nerad, který si jak na podzim, tak na jaře zlomil zápěstí na ruce a chyběl většinu sezony, Max Lytvyn, který podstoupil operaci slepého střeva, a Vojta Kučera, který se musel na konci sezóny podrobit operaci kotníku, která ale dopadla dobře a další sezónu by měl být připraven.

Do jaké míry sledujete výkony a výsledky ostatních tempáckých týmů a který z nich vás zaujal?
Od mladších žáků to celkem sleduji a jestli na mě někdo udělal dojem, tak jsou to svěřenci Libora Kollera a jeho realizačního týmu. Kvalita hráčů se mi líbila, myslím si, že ten tým má obrovský potenciál.

Zábavná historka ze sezóny?
Asi ples, v ten den to bylo pro mě utrpení ale zpětně se tomu s klukama zasměju.

Co chybí Tempu, aby se dostalo po sportovní stránce na ještě vyšší úroveň?
Aby áčko už konečně postoupilo do divize.

Který trenér, pokud nějaký, je vám největší inspirací a jaký je váš trenérský sen?
Momentálně mě žádný trenér nenapadá, asi zatím celostátní liga v dorostenecké kategorii.

Pokud chcete ještě něco čtenářům sdělit, zde máte prostor…
Určitě bych chtěl poděkovat rodičům, že nás po celou sezónu podporovali, mým asistentům za dobrou spolupráci a hlavně klukům, kteří po celou sezónu dobře reprezentovali Tempo a zaslouženě vyhráli celou soutěž.

Osoby:

Filip Šmídek