FC Tempo Praha

St.dorost: Na Hájích řádil střelec Nwogu

29.3.2011 12:05   Ivo Flaks  

Tempo vyhrálo v důležitém souboji na Hájích 4:2, o tři branky se postaral Christ Nwogu.

K úvodnímu zápasu v boji o záchranu přeboru staršího dorostu nastoupilo naše mužstvo proti celku Hájů. Většina našich hráčů se na místo činu vracela po necelých 24 hodinách, jelikož tuto soutěž bude v jarní části sezony hrát z drtivé většiny mladší dorost, z původního mužstva zbyli pouze tři hráči, kteří téměř ignorovali zimní přípravu a naopak nás posílil nový golman Dominik Bejdl, který byl registrovaným hráčem domácích Hájů a u nás je zatím na hostování.

Do zápasu jsme vstoupili velmi vlažně a zejména nekoncentrovaně, čehož využil hned ve 4.minutě domácí tým a naši první chybu v defenzivě potrestal vedoucí brankou. Náš pomalý rozjezd a dá se říci taková hluchá pasáž z naší strany pokračovala do 15.minuty. Pak si někteří hráči vzpomněli, co jsme si řekli, že máme hrát a rovněž přivykli velmi ostrému tempu utkání, kdy jsme hráli i proti o tři roky starším hráčům. K útoku zavelel dnes velmi dobře hrající Christ Nwogu, který ve 25.minutě zužitkoval skvělou přihrávku Hájka a srovnává na 1:1. Mezitím se hraje ve velmi vysokém herním tempu a hra se valí z jedné strany na druhou a na obouch stranách mají golmani plné ruce práce a dá se říci, že ten domácí k naší spokojenosti více. Těsně před koncem poločasu se nám podaří strhnout vedení na naši stranu, kdy Kristek přesnou přihrávkou našel Nwoga a ten dává domácím gol do šatny, což je skvělé a naše radost nebere konců.

Bohužel přestávka nás opět rozhodila a dalších 10 minut ve druhé části hry se dostáváme do potřebného rytmu. Háje nás tlačí před naší brankou a když Smetana nechtěně zahrál v našem pokutovém území ve 48.minutě rukou, dostává domácí tým výhodu pokutového kopu, který bezpečně proměňuje a je srovnáno na 2:2. Od této chvíle ovšem náš tým opět začíná nabírat dech a jeho hra není vůbec špatná. Vytváříme si šance, ale chybí přesná finální přihrávka a potřebný klid. Přesto náš tlak nabírá na síle a v 60.minutě je Stejskal faulován domácím golmanem, což ještě hostům prošlo, ale když se znovu v 61.minutě prodírá Nwogu nekompromisně do pokutového území domácích, je faulován a je z toho pokutový kop. Velká šance výhody, kterou ovšem exekutor Stejskal nevyužil. V tuto chvíli mám zástavu.

Musíme bojovat dál. Stále vyvíjíme tlak, ze kterého pramení další chyba soupeře, když se Jantol (r.95) neohroženě dere opět do pokutového území Hájů, je znovu faulován a další zcela jasná penalta je na světě. Exekuce se tentokrát ujímá Christ Nwogu (r.95) a svojí třetí brankou v utkání nás posílá do vedení 3:2. Domácí nám nezůstávají nic dlužni a snaží se vyrovnat, více odkrývají zadní řady, čehož několikrát využívá M.Novák k ohrožení domácího brankáře.To se mu přeci jenom nakonec v 77. minutě po přihrávce Kristka daří a vedeme neuvěřitelně 4:2. Tak o 12 minut později končí celé utkání.

Dnes jsme viděli velmi kvalitní utkání, které mělo náboj a napětí. Musím všem poděkovat za disciplinovaný a takticky velmi dobře zvládnutý zápas. Někteří sáhli až na dno svých sil a hranici vyčerpanosti. Velkou pochvalu zaslouží jeden z nejmladších hráčů na hřišti Christ Nwogu, střelec tří branek. Ani výkon nového golmana nebyl vůbec špatný a mohl by být příslibem do dalších bojů!

Zápasy:

FC Háje Jižní Město - FC Tempo Praha 2:4 (1:2)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:10)