FC Tempo Praha

U17: Zbytečně ztracené body

26.9.2018 14:55   Jaroslav Teplan  

Tempáci přivezli ze Střešovic jen bod za divokou remízu 4:4 a prohru v penaltovém rozstřelu.

V sobotu 22.9. jsme zajížděli k zápasu do nedalekých Střešovic. Do zápasu jsme vstoupili velice laxně a naše pravá strana hřiště se měla co ohánět, aby dokázala pokrýt hráče soupeře. Bohužel se jí to nepovedlo, a soupeř se tak dostal do vedení 1:0. Tato branka nás probudila a od té doby jsme byli výrazně lepším týmem. Vytvářeli jsme si řadu střeleckých příležitostí a standardních situací, které se nám nedařilo proměňovat. Povedlo se tak vyrovnat až Hermanovi, který prošel přes půlku hřiště a zkušeně zakončil. Jak jsme se tlačili do útoku, tak nám soupeř opětovně utekl po pravé straně a vrátil se do vedení.

Do druhého poločasu jsme šli s tím, že zápas otočíme a odvezeme si tři body, poněvadž jsme byli po celou dobu utkání nebezpečnějším týmem. Hned záhy se nám taky podařilo vyrovnat, když se trefil Pytlíček. Vyrovnaný stav však netrval dlouho, neboť přišla hrubá chyba našeho brankáře a pro soupeře nebyl problém doklepnout míč do sítě a opět si vzít vedení na svoji stranu. Tento gól s námi zamával a sebral nám vítr z plachet. Honba za vítězstvím však byla veliká. Deset minut před koncem zápasu se podařilo srovnat J. Havlíčkovi, jehož nákop z půlky hřiště propadl až do sítě. Touha po vítězství byla tak veliká, že jsme si přestali dávat pozor na zadní vrátka a soupeř využil svého ofsajdového postavení (náš hráč chtěl hrát balón) a strhl vedení opět na stranu Střešovic. Minimálně zasloužené vyrovnání zajistil v poslední vteřině J. Havlíček, který zužitkoval přesný centr Lytvyna. Stal se tak smutným hrdinou, neboť následně jsme podlehli na penalty.

Na zápas máme dva pohledy. Prvním je, že je to již několikátý zápas, kdy nejsme schopni proměňovat ani ty nejvyloženější příležitosti. Místo abychom utkání rozhodli v prvním poločase, tak bojujeme až do konce utkání. Druhým pohledem jsou obrovské taktické individuální chyby směrem dozadu, za které nás soupeř trestal. Při naší útočné činnosti se musíme naučit být rovněž trpěliví, neboť při "hurá" fotbale je soupeř schopen rozhodnout do otevřené obrany.

Klobouk dolů před klukama, že zápas nevzdali a neustále ho chtěli zlomit v náš prospěch. Na druhou stranu jsou to další ztracené body.

Zápasy:

SK Střešovice 1911 - FC Tempo Praha 4:4 (2:1), pen. 4:2