FC Tempo Praha

Trenér Koller: S Cholupicemi to musíme zlomit

8.4.2011 11:32   www.fotbalpraha.cz  

Tempo získalo na jaře zatím jediný bod a chce se chytit na posledním týmu tabulky.

V první polovině sezony se před fotbalisty Tempa musel mít v přeboru každý na pozoru. Tým ze Lhotky kosil soupeře a vyhříval se na předních místech tabulky. Zimní pauza ale jakoby vzala mužstvu kouče Libora Kollera pohodu, tým uhrál na jaře během čtyř kol jediný bod a v odvetách patří mezi tři nejhorší celky soutěže. Teď ale přivítá na domácí půdě poslední tým tabulky z Cholupic a věří, že trápení utne. "I kdybychom hráli hrozný fotbal, tak to musíme zlomit," burcuje momentálně sedmé mužstvo tabulky trenér Koller.

Úvod jara se Tempu vážně nevydařil. Zkusíte pojmenovat, proč se váš tým nyní tak trápí?
Důvody jsou jasné. V první polovině sezony jsme neměli žádná vážnější zranění. Vypadl třeba jeden hráč ze základu na krátký čas, takže jsme měli konsolidovanou sestavu. Jenže to se změnilo s příchodem zimy. Vrba a Nechvíla si utrhli zkřížený vaz v koleně, navíc odešel Beneš. To se prostě muselo projevit. Jednoho hráče jsme schopní nahradit, ale víc absencí znamená problém.

Jenže třeba za Beneše jste mohli během zimy najít náhradu, nemyslíte?
Uhráli jsme na podzim docela dost bodů, chtěl jsem dát na jaře proto možnost klukům, co třeba na podzim tolik nehráli. Ale máme opravdu užší kádr a je vidět, že tam ti hráči měli herní pauzu. Neuvažovali jsme o nějakých posilách z venku. Jak jsem říkal, absenci jednoho útočníka dokážeme zalepit, ale tohle je moc. Navíc teda musím říct, že hrajeme špatně a tolik to nejde ani klukům, kteří to na podzim táhli.

Jaro jste přitom dobře rozjeli, tým vedl na půdě Újezda a nakonec zápas ztratil. Může to být i věc psychiky?
Řekl bych, že start to určitě ovlivnil. V Újezdě jsme vedli a mohlo to být třeba 3:0. Jenže jsme další branky nepřidali a pak se zranil Pepa Hurka, který si utrhl achilovku. Od té chvíle na nás padla deka. Kluci hráli, ale mysleli podvědomě na něj. On byl ve výborné formě, dával góly, chtěl se poprat o nejlepšího kanonýra přeboru. To je podobné, jako kdyby Uhříněves neměla Čejku.

Je fakt, že tahle absence je hodně vidět. Dva góly za čtyři zápasy nejsou dobrou vizitkou...
Nehrajeme dobře, ale určitě jsme měli víc šancí, než na dva góly. Třeba proti Libuši. Dáme brzy první gól a pak nedáme dvě jasné šance. Soupeř nakonec vyrovná a ze zápasu je remíza. Je to složité. Byli jsme zvyklí vyhrávat a teď, už včetně přípravy, máme za sebou šest utkání bez vítězství. Ta absence Hurky je vidět. Jsme soupeřem, na kterém si teď každý spraví chuť.

To se vám, ale určitě nelíbí a rádi byste se téhle pověsti zbavili. Teď vás čeká duel s posledním celkem tabulky z Cholupic, zlomí Tempo svou sérii neúspěchů?
Je to pro nás hodně důležitý zápas a měl by nás nakopnout. My tenhle zápas musíme zvládnout a získat tři body, i kdybychom hráli třeba hrozný fotbal. Musíme to zlomit, věřím tomu, je to důležité i pro psychiku týmu. Je ale fakt, že Cholupice u nás můžou jen získat. My ale musíme.

Zápasy:

FC Tempo Praha - TJ Sokol Cholupice 3:1 (0:1)

Osoby:

Libor Koller