FC Tempo Praha

Muži A: Boubigól otočil zápas s Cholupicemi

11.4.2011 22:54   Jiří Nechvíla  

Tempo vyhrálo nepříjemně se vyvíjející utkání s posledním týmem tabulky a připsalo si první jarní výhru.

Tempo nastoupilo k velice důležitému utkání proti posledním Cholupicím. Tempo se v jarní části trápí, a proto bylo hlavně z důvodu psychiky důležité tento zápas zvládnout. To samé se týkalo i Cholupic, pro které je každý bod v boji o záchranu důležitý, a tak se dal očekávat především bojovný fotbal o každý metr. Do branky Tempa se tentokrát postavil Flaks a na lavičku se z důvodu malého počtu hráčů posadili i Josef Klouda z B týmu a Vašek Nechvíla, asistent trenéra.

První půle moc fotbalové krásy nepřinesla, oba týmy hrály opatrně a nikdo nechtěl udělat chybu. První vážnější šance přišla až ve 38. minutě a cholupický hráč jen těsně minul branku. Tempo pak mělo sérii rohových kopů, ale žádný neskončil gólem. Ve 41. minutě krásným pasem Dvořák dostal do brejku Hlavíka, který byl faulován Habartem v pokutovém území a rozhodčí nařídil penaltu. Míč si postavil Kočí, ale jeho střelu i následnou dorážku zastavil brankář Talpa. Tato situace nabudila hostující tým a z následné akce Cholupic padl první gól zápasu, kdy po Strouhalově centru z pravé strany zakončoval přesně hlavou Janoušek.

Do druhé půlky vstoupili lépe hosté a vytvořili si několik slibných šancí, ale nedokázali překonat jistého Flakse. Nejvíce možností k jeho překonání měl často střílející Masner. Na druhé straně neproměnili slibné šance Boháč a Dvořák. Mezi 68. a 70. minutou došlo ke střídání dvou ofenzivních cholupických hráčů, která se projevila na obrazu hry hostujících hráčů a Tempo se začalo dostávat více do šancí a začalo přebírat iniciativu. Trenéru Kollerovi se povedla všechna tři střídání a nově příchozí Boubín vsítil v 75. minutě po nedůrazu hostujících obránců hlavou vyrovnávající branku. O dvě minuty později se opět prosadil Boubín, který dal připomenout své přezdívce Boubigól  a perfektně uklidil do brány krásný centr od střídajícího Kloudy. Klouda se před tímto gólovým momentem ocitl sám v dobré šanci. Pojistit výhru mohl Hlavík, který po nájezdu z levé strany nedokázal umístit svůj lob do branky. Hosté pak vsítili vyrovnávající gól, který jim nebyl pro ofsajd uznán. Cholupice se v závěrečných minutách tlačily za vyrovnáním a zapomínaly na obranu, čehož využil poslední střídající Václav Nechvíla a pojistil výhru Tempa na konečných 3:1.

Tempo si připsalo důležité tři body a snad to pomůže ke klidnější a zlepšené hře v dalších zápasech.

Zápasy:

FC Tempo Praha - TJ Sokol Cholupice 3:1 (0:1)