FC Tempo Praha

U17: Prohra s Ústím nad Labem

29.7.2019 10:33   Richard Valoušek  

Tempáci absolvovali na soustředění další náročný test, nyní přijde na řadu zužování kádru a hledání ideální sestavy.

Kdybychom vedli po patnácti minutách o dvě nebo tři branky, nikdo by se nemohl divit, bohužel naše nedůrazná koncovka rozhodla, že první poločas místo našeho komfortního vedení skončil za stavu 0:1 po naší vlastní brance. Ale pojďme popořadě. První minuty přinesly fotbal nahoru-dolů, kdy se sice útoky střídaly, ale více střel si připsali favorizovaní ústečtí, kteří byli v koncovce po celý zápas přesnější.

Ve 4. minutě Havlíček získal při presinku míč a šel na hranici vápna do situace 3 na 2. Bohužel zvolil před obráncem střelu a ta neměla šanci na úspěch. Škoda, tady to chtělo více odvahy. V 8. minutě utekl po pravé straně Větrovec a když ho v zakončení skluzem zastavil soupeřův obránce, kopala se penalta. Tu nám však brankář Ústí bravurně vyrazil do břevna. Za dvě minuty jsme aktivním napadáním získali míč na hranici pokutového území, situaci 4 na 2 jsme však trestuhodně zahodili střelou mimo branku. Další velkou šanci pak po akci z levé strany neproměnil Větrovec.

A tak přišel trest. Po nenápadné akci Ústí přišel centr z pravé strany, nedorozumění naší obrany a nešťastná vlastní branka, 0:1. Kluky gól zmrazil, ale drželi se tempa zápasu. Za velkého vedra nám ale postupem času docházely síly dříve než soupeři a poslední desetiminutovka poločasu patřila jemu. Sice si Ústí nevytvořilo velké množství šancí, ale míč byl bohužel na jeho kopačkách.

Do druhého dějství jsme poslali pozměněnou sestavu včetně brankáře Ondry Filipa. Optickou převahu alespoň na počet přihrávek mělo Ústí, ale kluci nepropadali a snažili se být aktivní. Bohužel když přišel zisk, až příliš horlivě se drali do útoku, kde nebyla dostatečná hráčská podpora. Rychle tak následovala ztráta a návrat, který nám bral síly. Ústí v těchto fázích hry nejvíce hrozilo po stranách. Jednu z akcí po hodině hry přetavilo ve druhý gól.

To ale paradoxně naše kluky nabudilo a začali se tlačit do šancí. Při prvních dvou nás zastavil ofsajd, v 65. minutě jsme se ale už dočkali, když si za obranu naběhl Krejčí, obešel brankáře soupeře a snížil. To byla pasáž hry, na kterou se dobře dívalo. Najednou se ocitl sám za obranou Janoševič, ale zradilo ho zpracování. Další šanci měl tentýž hráč, ale brankář Ústí mu snížil včasným vyběhnutím úhel. Podobná šance se opakovala za pár minut, ale brankář soupeře byl nad naše síly. Další dva slibné útoky skončily střelou ve vyložené pozici mimo tři tyče. Když se pak Klaban skvěle prosadil dvakrát za sebou ve středu hřiště, bohužel volil špatné řešení finální přihrávky, i když měl před sebou otevřenou obranu. Místo vyrovnání tak přišlo zklamání v závěru, kdy se Ústí dvakrát prosadilo do naší otevřenější obrany.

Zápas splnil účel, kluky jsme měli možnost poznat blíže v náročných zápasových podmínkách. Moc dobře víme, na čem musíme zapracovat, kde nás tlačí bota a na čem naopak lze stavět. Nyní začneme zužovat kádr a tvořit finální podobu základní sestavy. Máme na to poslední dvě přípravná utkání. Když vidím přístup kluků, jejich nadšení pro každé cvičení i samotný zápas, věřím, že budeme ligovým soupeřům důstojným vyzyvatelem.

Zápasy:

FK Ústí nad Labem - FC Tempo Praha 4:1 (1:0)