FC Tempo Praha

U19: Krutá porážka v Liberci

19.8.2019 21:30   Filip Šmídek  

Kdyby Tempáci proměňovali šance, neodjeli by s výsledkem 0:4.

V neděli po poledni jsme zajížděli pod Ještěd, kde jsme se utkali s Libercem. Do zápasu jsme vstoupili s přílišným respektem k soupeři a hned po šesti minutách jsme prohrávali. Dvakrát jsme mohli odehrát míč, ale chyběl tam důraz a když se objevil Králíček sám na malém vápně před Žežim, tak se nemýlil - 1:0. Obával jsem se, co to s klukama udělá, ale kromě mě, překvapili i celý Liberec. Dalších pětadvacet minut jestli jsme nebyli lepší, tak rozhodně nebezpečnější. Vytvořili jsme si hned čtyři šance, ale bohužel jsme ani jednu neproměnili. Na konci poločasu přišla další naše šance, kdy Hadraba hlavičkoval těsně vedle a hned z rozehrávky domácí po jednoduché a rychlé akci po straně dostali míč do vápna a Yuzvak propálil Žežiho podruhé - 2:0.

Na začátku druhého poločasu Liberec nedal dvě obrovské šance, aby o pár minut později přestřelil z hranice penalty Havlíček branku domácích. Až v 68. minutě na dlouhý balon za obranu zaspal Žeži a Králíček zvýšil na 3:0.

Poté se hrálo nahoru dolů se spoustou ztrát v rozehrávce, ale i ve finální fázi na obou stranách. Za nás se dostali do největší šance Sedlář s Babickým, ale opět jsme byli málo důrazní. Na druhé straně deset minut před koncem agilní Králíček završil svůj hattrick a zvýšil na 4:0. V závěru jsme působili už odevzdaně a jen díky Žežimu jsme neinkasovali další branky.

V první půli nám domácí dali lekci z produktivity, kdy ze tří šancí dali dva góly. Ve druhé půli už byli domácí nebezpečnější. Mrzí mě, že jsme v první půli nevyrovnali nebo ve druhé půli alespoň nesnížili, závěr zápasu by byl určitě zajímavější. Liberci gratulujeme k zasloužené výhře.

Zápasy:

FC Slovan Liberec - FC Tempo Praha 4:0 (2:0)