FC Tempo Praha

U17: Poločas hrůzy nás obral o body

26.8.2019 13:57   Richard Valoušek  

První poločas měl ze strany Tempáků kvalitu, za ten druhý zasloužené body sebral Hradec Králové.

Vstup do utkání nám vyšel podle plánu, byli jsme aktivní, často na míči a když nechyběla přesnost, dostávali jsme se i do šancí. Tu největší hned v úvodu zahodil po načasované přihrávce a sólovém úniku Ling. Bohužel naše zápasy jsou zatím jako přes kopírák, když aktivní začátek neproměníme v naše vedení, přijde trest. Tentokrát však hned dvojí.

Obrana si nedokázala poradit se dvěma dlouhými míči. V prvním případě jsme nepokryli druhou vlnu a střílejícího hráče z hranice šestnáctky a podruhé pravý křídelní prostor, kde jsme měli po celý poločas velké problémy. Dvoubrankové manko jsme však dokázali aktivní stylem hry smazat. Nejdříve skvěle vysunul Havlíček Šmerdu a bylo to 1:2. O pět minut později z dálky po přiťuknutí Rakušana napřáhl Ling a po teči hostujícího obránce bylo srovnáno.

Euforie byla na místě a do přestávky mohlo být ještě veseleji, ale Tokarova hlavička skončila na tyči. Přesto při odchodu do šaten, i přes dvě inkasované branky, převládaly pozitivní pocity. Ve hře však byla stále spousta chyb, a to především směrem dozadu, na to se bylo potřeba připravit.

Kluci byli nabuzeni a chtěli dokonat obrat. Bohužel zůstalo jen u slov a po zápase u výčitek, kdo že vlastně za jejich výkon ve druhém poločase může. Druhý poločas byl oproti tomu prvnímu odehrán laxně, bez stoprocentního nasazení a přístupu. Po pár minutách se nechal Havlíček odstrčit ve vápně, dovolil soupeři vrátit míč před branku, kde naši stopeři neuhlídali jediného útočníka - 2:3.

Snaha na vyrovnání nám nechyběla, Ling sám před brankářem minul, podruhé se ocitl v těsném ofsajdu. A tak přišel znovu trest. Nejdříve Filip v brance špatně odhadl dlouhý míč a zahrál rukou mimo vápno, naštěstí pro nás jen za žlutou kartu, aby za dalších pár minut podcenil centr a nechal se lacině přehlavičkovat - 2:4.

Hru jsme se snažili oživit střídáním, ale ani ta do hry nepřinesla energii a klid na míči. Vše bylo v této fázi hry naopak. Nedařila se nám rozehra, držení míče, ani kvalitnější zakončení. Hradec byl po přestávce lepším týmem a zaslouženě střílel branky. Když už se nám podařil presink na pravé straně a soupeře jsme donutili k vysokému míči, prohrajeme hlavičkový souboj, necháme soupeře otočit hru, kde opět nestíháme pokrýt křídelní prostor - 2:5.

Šestou branku hostům nabídl Husák nepřesnou přihrávkou, stopeři nestačili zareagovat - 2:6. Výsledek zkorigoval Šmerda z trestného kopu - 3:6. To byla však slabá náplast na výkon ve druhém poločase. Po tom prvním jsme byli všichni přesvědčeni, že duel otočíme, že kluci z lavičky přinesou novou energii a chuť, že body konečně zůstanou u nás. Jenže my si je nakonec vůbec nezasloužili.

Střídající kluci si stěžuji, že za jejich výkon může to, že šli z lavičky, že pak kazí, ti ze základní sestavy vidí všechno špatně u těch střídajících. Ani jeden hráč po utkání nepřišel s chybou na své straně, všichni ji vidí u těch druhých. Na výtky reagují popudlivě, kritiku nesnáší. Dokud tohle neodbouráme, kluci se budou točit v bludném kruhu vlastní "dokonalosti". Čeká nás spousta práce.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Hradec Králové B 3:6 (2:2)