FC Tempo Praha

U17: Porážka se ctí

17.9.2019 15:29   Richard Valoušek  

Dukla na Tempu potvrdila roli vysokého favorita.

Tým se semkl, a i když po sérii porážek přišla další, výkon rozhodně nebyl ostudou. Naopak! Dukla, která ostatním soupeřům umí gólově slušně naložit, náš tým prověřila, ale rozhodně nezdrtila. Zodpovědný výkon především ve druhém poločase sice přinesl porážku, ale se ctí.

Poprvé v sezóně nám nevyšel úvod zápasu a hned na jeho začátku inkasujeme. Kluky to však nepoložilo a v 17. minutě přišlo vyrovnání po chytře zahraném rohu Šmerdy a zakončení Mezteka. Bohužel neuběhlo ani 30 vteřin a hosté byli opět ve vedení.

V prvním poločase nám nejvíce dělala starosti rychlost soupeře. Když jsme mu dali prostor, nechali převzít míč a rozeběhnout, nebyli jsme schopni na jeho bleskové akce reagovat. Trest byl tvrdý, čtyři inkasované branky do přestávky.
I když jsme se vpředu snažili hrát a být nebezpeční, mnohokrát jsme se do zakončení nedostali. Kvalita Dukly byla znát. Několikrát nás podržel i brankář Skokánek. V kabině nebyla deprimující nálada. Kluci věděli, že se s Duklou dá hrát a že když se lehce zatáhneme a budeme více vyčkávat, můžeme ze zápasu ještě něco vytěžit.

Druhý poločas tak hosté drželi více míč, ale do tolika šancí jako v prvním poločase se nedostávali. Když už v ní byli, zasáhl opět Skokánek. Obrana už se tolik nevysouvala a nepouštěla Duklu do rychlý kontrů. Místo toho hosté museli kombinovat a přes zahuštěnější střed hřiště tak nebezpeční nebyli.

My se snažili hru oživit střídajícími hráči, zvlášť za rozhodnutého stavu. Ve chvíli, kdy jsme měli dostřídáno, se však smolně zranil Větrovec a posledních 15 minut jsme hráli v poli v oslabení. I to jsme přežili. Od 50. minuty jsme neinkasovali a ukázali, že můžeme fyzicky vydržet celý zápas i proti elitním týmům soutěže.

V neděli zajíždíme na hřiště šestibodové Olympie Hradec Králové. Pokud kluci naváží na týmový výkon, bojovnost a odhodlání, které předvedli nyní s Duklou, jsem přesvědčený, že body už zůstanou na naší straně. Kvalitu na to máme a chuť také.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Dukla Praha 1:5 (1:4)