FC Tempo Praha

U13: Perný týden s dobrým koncem

8.10.2019 8:35   Petr Havlíček  

Tempáci si po vypadnutí z Ondrášovky spravili chuť proti Sokolovu a Radotínu.

Perný týden jsme zahájili dohrávkou pražské soutěže ve Strašnicích, kde jsme se přizpůsobili počasí i soupeři a kluci si úplně neporadili s kratšími střídáními než obvykle. Zarážející hlavně bylo, do kolika šancí jsme domácí pustili vlastními nepřesnostmi a laxností v obranné činnosti.

Další den nás čekalo předkolo Ondrášovka Cupu, které bylo bohužel celkově nepovedené. Troufnu si říct, že konečný nepostup a celé naše vystoupení se rozhodlo v úvodních dvou zápasech. S holkama Sparty jsme měli dát tak pět gólů, jenže jsme vstřelili jen jediný a po zbytečné chybě vzadu dvě minuty před koncem remizovali 1:1. S Admirou to bylo břevno a tyč, neproměněná dvě přečíslení v podstatě sami na brankáře, naopak Admira měla jednu nebezpečnou situaci a téměř nedržela míč, ale výsledek byl 0:0. Pak přišel nepovedený zápas s Motorletem (1:3), v němž jsme byli absolutně nedůrazní a nezodpovědní, a nic už nezměnily duely se Stodůlkami (1:1) a ČAFC (2:0), kde na klucích i na trenérech bylo znát zklamání a nespokojenost s tím, co hlavně v koncovce předvádíme. Když to celkově zhodnotím, přestože jsme nepředvedli nijak skvělý výkon, v každém zápase kromě Motorletu jsme měli víc brankových příležitostí. Bohužel naše produktivita byla vyloženě tristní, a jelikož se fotbal hraje na góly, zaslouženě jsme skončili až třetí a nepostoupili na kvalifikační turnaj.

Úplně jiné po všech stránkách to bylo v sobotních deštivých zápasech se Sokolovem a Radotínem. Kluci byli celkově velmi pozorní, pracovali dobře dopředu i dozadu a chtěli hrát hezký fotbal a vyhrát. Se Sokolovem nám pomohlo rychlé srovnání skóre a v něčem trochu šťastné góly rychle po sobě. První třetinu jsme vyhráli 4:1, v těch dalších jsme přidali jen tři branky, ale pořád měli zápas pod kontrolou a konečně předvedli pár hezkých akcí. S Radotínem se dá říct skoro to samé, kdy si konečně kluci zápas v pražské soutěži užili a nepřizpůsobili se soupeři. Pouze dva obdržené góly za 160 minut jsou velmi dobrou vizitkou, za kterou jsme moc rádi.

Další šestibodový víkend budeme chtít předvést za týden, kdy nás čekají Ústí a Kunratice. V tréninku se zaměříme stále na to samé - koncovka, razance přihrávek, první dotek pod tlakem a obranná součinnost a vše dohromady tak, abychom zlepšovali i kondici, protože i proti Sokolovu bylo vidět, že nám síly ubývají rychleji, než by měly, pokud budeme chtít hrát náročně a naplno celých 90 minut.

Rodičům děkujeme za podporu a všem soupeřům, se kterými jsme se utkali, děkujeme za přínosné zápasy.

Zápasy:

FK Union Strašnice - FC Tempo Praha C 3:12 (0:6)
FC Tempo Praha - FK Baník Sokolov 7:1 (4:1)
FC Tempo Praha C - SC Olympia Radotín 9:1 (5:1)