FC Tempo Praha

U13: Dvě vysoké výhry

20.10.2019 20:20   Petr Havlíček  

Tempáci nasázeli 9 branek Litvínovu a 17 Junioru.

V sobotu nás čekal domácí souboj s Litvínovem. Vzhledem k postavení soupeře v tabulce jsme nechtěli nic podcenit a od prvního momentu bylo naším cílem mít zápas pod kontrolou. To se nám dařilo, míč jsme drželi, hosté neměli žádné nebezpečné situace a šlo jen o to, jak odemknout hustý obranný val. Občas se to dařilo, občas ne, po první třetině z toho bylo vedení 3:0. Bez míče jsme nebyli úplně důrazní, na druhou stranu i to často stačilo, byť by se kluci měli umět donutit k tvrdší hře i tak.

Začátek druhé třetiny se nepovedl, chvíli jsme nechali hosty hrát, ale krátce po gólu na 3:1 po naší špatné komunikaci vzadu jsme si zase začali vytvářet šance a dali dvě branky. Ve třetí třetině už to Litvínov trošku víc otevřel, což pro nás znamenalo víc prostoru, a tedy další čtyři góly a další neproměněné šance.

Kluci tedy zápas zvládli, až na pár minut ho měli celý pod kontrolou, drželi míč a vytvářeli si šance. V tomto zápase ze hry skoro vymizely "šťouchance do míče" a už to byly opravdu přihrávky, což bylo naše téma od začátku přípravy. Určitě si ale náš výkon dokážeme představit s větším důrazem, s větší komunikací, bez obou obdržených gólů a hlavně tak, abychom od počátku ukazovali větší vášeň.

V pražské soutěži přijelo na Lhotku béčko Junioru Praha se spoustou mladších hráčů. Soupeř tak nekladl skoro žádný odpor, ale my jsme si naštěstí dokázali míč užívat a ani to nepřerostlo v žádnou individualistickou soutěž o počet gólů, což je pozitivní.

Děkujeme rodičům za fantastickou podporu, která udělala celou fotbalovou čtyřhodinovku na Tempu veselejší. Soupeřům děkujeme za zápasy, klukům za předvedený výkon a teď se budeme maximálně soustředit na další práci a závěrečná čtyři kola v obou soutěžích, ve kterých budeme chtít potvrdit, že rosteme v silný tým plný dobrých fotbalistů.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FŠ Litvínov 9:2 (4:1)
FC Tempo Praha C - TJ Junior Praha C 17:0 (6:0)