FC Tempo Praha

U13: Prohraný boj na Kladně

29.10.2019 7:42   Petr Havlíček  

Agresivní tým domácích si vítězství zasloužil.

Na začátek prázdninového prodlouženého víkendu jsme vyrazili na horkou půdu do Kladna. Úvod do zápasu se nám tentokrát povedl, když jsme vedli 1:0 po rohovém kopu a byli celkově koncentrovaní a dobře komunikovali. Bohužel postupně otěže zápasu přebírali domácí, kteří hráli velmi rychle nahoru, přímočaře a důrazně. Do konce první třetiny ještě Kladno otočilo na 2:1, když hlavně druhý gól byl velmi laciný po nepozornosti a pomalém přepnutí. My jsme ještě měli nějaké šance a náznaky, ale rozhodně méně než domácí.

Druhá třetina už byla jednoznačnější, bylo tam hodně pasáží, kdy jsme byli pod tlakem. Vysvobodit jsme se mohli spíš brejky, ale ani ty nejvýraznější jsme neproměnili. Jediné dvě obdržené branky jsme ale dostali po nenabrání středového hráče soupeře před brankou. To už byl zápas poměrně dost vyhecovaný, což vyvrcholilo ve třetí třetině, kdy Kladno zvýšilo na 6:1. My jsme potom ještě dokázali dát jeden gól a měli nějaké nebezpečné situace, byli jsme daleko aktivnější než dosud, ale to hodně plynulo i z toho, že Kladno při jasném vedení malinko polevilo.

Celkově tedy zasloužená prohra, protože domácí byli důraznější, rychlejší a víc hladovější po vítězství. Nedá se říct, že by to z naší strany byl nějaký propadák, přišlo mi, že oproti začátku sezóny byla naše hra rychlejší a důraznější. Dost možná to byl tempem hry vůbec nejrychlejší zápas od úvodního mistráku v Teplicích. Hodně akcí jsme úspěšně rozehráli z vlastní poloviny, ale pak se nám nepodařilo udržet míč nahoře a nebyli jsme dostatečně nebezpeční. Oproti minulým zápasům jsme doplňovali pomaleji a v malém počtu, chyběl nám moment překvapení a průbojnost v útočné fázi. Dost jsme také zaostávali v reakcích a rychlých krocích na prvních 3-5 metrech.

Zápas byl celkově vyhecovaný a my jako trenéři jsme na to měli kluky více připravit. Šlo spíš o zápas typu "válka" a my takové musíme umět lépe zvládat. Na druhou stranu někteří kluci si s tím velmi dobře poradili a ukázali zdravou agresivitu. Teď si musíme o prázdninách odpočinout, nabrat síly a odrazit se od pracovitosti v tréninku a dobrých individuálních momentů.

Kladnu děkujeme za poučný zápas a rodičům děkujeme za podporu.

Zápasy:

SK Kladno - FC Tempo Praha 7:2 (2:1)