FC Tempo Praha

U12: Ostuda s Královicemi

8.11.2019 10:49   Eduard Binko  

Tempáci zklamali trenéry hlavně přístupem k zápasu.

Z hlediska pozitivních stránek tohoto utkání pro nás ani není moc co si odnášet, snad jen, že ani sebehorší soupeř se opravdu neporazí sám a kluci dostali lekci z přístupu.

Co se negativních stránek naší hry týče, tak až na výjimkové pasáže byla naše hra vyloženě statická, hrál jen hráč s míčem, který navíc nevyužíval volný prostor k rozehře, ale klidně opakovaně šel do souboje a kliček do zahuštěného středu, kde došlo k ohromnému počtu ztrát. Toto utkání bylo ukázkovým příkladem toho, proč přesně na tréninku trénujeme bagovky, přihrávky do nohy i do náběhu, nabíhání do volného prostoru, ale co je na tréninku hrozná zábava a k smíchu, to jsme v zápase nebyli schopni aplikovat. Soupeři stačilo balony prostě odkopávat na půlku a nevynechat souboj, góly už jsme si v podstatě dali sami. Ať už nedůsledností, nepozorností nebo parodií na bránění při rohovém kopu (dva góly soupeře padly po ukázkových nábězích a hlavičkách z rohu, naše bránění jim to víc než usnadnilo).

Horšího soupeře z fotbalové stránky jsme v letošní sezóně nepotkali a přesto jsme z utkání odešli s výsledkem 1:4, ale za to si můžeme jen my sami svým vlastním přístupem. Kluci vůbec neprojevili ani náznak snahy o změnu průběhu a to mě zaráží nejvíc. Jestli si někdo myslel, že se zápas vyhraje tak jako nějak sám, tak doufám, že ho tento pokus vyléčil z iluze. Přitom k poražení Královic stačilo dát si tři přihrávky do volna a vystřelit, bohužel jsme toho nebyli schopni za sedmdesát minut hry. To mluví samo za sebe.

Zápasy:

FC Tempo Praha D - Sokol Královice 1:4 (1:2)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:42)