FC Tempo Praha

U19: Posun na třetí místo

13.11.2019 23:23   Filip Šmídek  

Tempáci získali další cenné druholigové vítězství na Ústí nad Labem a dostali se na třetí místo tabulky.

V posledním domácím zápase podzimu jsme přivítali tým, se kterým jsme trávili letní soustředění, Ústí nad Labem. Zápas začal pro oba týmy špatně, hned po pěti minutách v nezaviněném souboji se zranil jak Hudy, tak stoper hostů a oba museli jít střídat. Lépe se s tím popasovalo Ústí a v osmé minutě se ujalo vedení. Prohraný souboj na hranici vápna, míč se dostal k Čičovskému a ten zblízka prostřelil Peška - 0:1. O pět minut později pálil z přímého kopu Trojan, ale jeho střela mířila do břevna. Na druhé straně se ocitl opět před Peškem agilní Čičovský, ale jeho střelu na poslední chvíli zblokoval Hampapa na roh. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Po hezké akci ze strany vyhrál Trojan míč pro Pytlíčka, který chytře hlavou přeloboval brankáře - 1:1. Stále nás zlobily nepříjemné náběhy hostujících útočníků, kteří ale už nebyli tak nebezpeční jako v úvodní dvacetiminutovce. My jsme byli blízko vedení, když Trajhan hezkým centrem na zadní tyči hledal Babického, tomu chyběly centimetry, a tak se šlo do kabin za vyrovnaného stavu.

Druhý poločas jsme hráli velmi dobře na míči. Soupeře jsme prakticky nepouštěli na naší půlku, ale nějak vyložené šance nemohly přijít. V té největší trefil Novotný břevno. Po hodině hry došlo k dalšímu zbytečnému zákroku a Trojana bohužel musela odvézt sanitka. V 69. minutě přišla rozhodující chvíle zápasu. Trajhan poslal krásný centr do vápna, kde si na něj naskočil Herman a poslal nás do vedení 2:1. Ústí zahrozilo z ojedinělého brejku, kdy centr ze strany zpacifikoval Pešek s pomocí Babického. V závěru zachytil Herman hostující rozehrávku, připravil míč Pytlíčkovi, ten si ještě připravil lepší pozici a poslal míč k tyči na 3:1. V závěru si hosté ještě vytvořili obrovskou šanci, kdy nejdříve trefili tyč a poté netrefili prázdnou bránu. Před tím ale pomezní mával, takže by gól asi pravděpodobně neplatil.

Dnes se hrál hodně tvrdý zápas, který odnesli hned tři hráči předčasným střídáním. První půle byla hodně vyrovnaná, kdy jsme byli více na míči, ale soupeř hrozil rychlými náběhy za obranu, které jsme velmi těžko zachytávali. Ve druhé půli už to bylo z naší strany daleko klidnější. Kluci ukázali obrovskou chuť a odhodlání vyhrát, za což byli odměněni dvěma brankami. Bohužel dnešní vítězství trochu kazí zranění Trojana, který to odnesl vážným zraněním kolene, takže mu přejeme brzké uzdravení.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Ústí nad Labem 3:1 (1:1)