FC Tempo Praha

U19: Pět branek Neratovicím

18.11.2019 9:02   Filip Šmídek  

Zraněními oslabený tým zvládnul i poslední zápas podzimu a přezimuje na fantastické třetí příčce české ligy.

Poslední mistrovské utkání tohoto roku jsme sehráli v Byškovicích s Neratovicemi. Na těžkém terénu jsme se dostávali do tempa pomalu a nevytvářeli si moc šancí. Ani soupeř nebyl příliš nebezpečný. Po půlhodině hry jsme soupeře zmáčkli na jeho půlku a vypracovali si dobré příležitosti, které jsme ale nepotrestali. Až ve 38. minutě si na roh Trajhana vyskočil Babický a poslal nás do vedení.

Druhý poločas jsme už byli výrazně aktivnější, soupeře jsme zatlačili a vytvářeli si větší množství šancí. Po hodině hry dal potřebný klid Pytlíček, který zblízka prostřelil brankáře domácích. O sedm minut později, po hezké akci ze strany, natáhl míč do vápna Sedlář a přihrávkou pod sebe vybídl skórovat Hampapu. V závěrečné desetiminutovce se ještě prosadili Sedlář a Tomáš Havlíček po samostatných únicích, a tak jsme se mohli radovat z vítěství 5:0.

Dnes to nebyl lehký zápas, hlavně z pohledu vnějších vlivů. Kluci to ale zvládli psychicky celkem slušně a fotbalová kvalita byla na naší straně. Je trochu pro nás vysvobození, že je konec, protože tolik zranění za půl roku jsem ještě nezažil. Potřebujeme si všichni odpočinout, dát se zdravotně dohromady, abychom mohli být na jaře opět konkurenceschopní v této těžké soutěži. V tabulce jsme na třetí pozici, což je rozhodně nad očekáváním. Kluci v zápasech pracují velmi dobře, ale v trénincích bychom si s Dominikem a Pácou představovali větší zaujetí. 

Zápasy:

Fotbal Neratovice - Byškovice - FC Tempo Praha 0:5 (0:1)