FC Tempo Praha

U17: Bolestivá výhra v Neratovicích

19.11.2019 14:09   Richard Valoušek  

Katastrofální stav hřiště kombinační hře příliš nesvědčil.

Závěrečné utkání podzimní části ligové sezóny pro nás dopadlo vítězně, když jsme si všechny body odvezli ze hřiště Neratovic. Soupeř, který doposud nezískal v soutěži ani bod, byl však svým stylem boje hodně nepříjemný. I proto již dokázal potrápit řadu soupeřů, kdy po bodech sahal doma s Jabloncem nebo na Admiře.

I přes katastrofální stav trávníku jsme se nechtěli uchýlit k nakopávaným míčům. Kluky musím v tomto směru pochválit, protože počet nákopů z naší strany bych za celý zápas dokázal spočítat na prstech jedné ruky.

Naopak domácí tento jednoduchý styl využívali a my s tím měli problémy.Když jsme nakopnutý míč neodehráli z první, vždy nám Neratovice svým důrazem zatápěly. Vzadu to však jistil skvělý Váňa. A tak jsme šli do šaten s vedením 2:0, které vystřelil po akci Linga Šmerda a po faulu na Linga Navrátil. Ten vymetl pavučinu v domácí brance z trestného kopu kousek za vápnem.

Do druhého poločasu jsme na hřiště poslali čerstvé síly, na obrazu hry to však vidět příliš nebylo. My se snažili dále kombinovat, ale hrbolatý terén nám byl velkým soupeřem. Domácí se tak díky jednoduché kombinaci dostávali do mírného tlaku. Z něj však pramenila jediná šance. Tu Váňa lapil, a tak jsme mohli útočit my.

Především aktivní Ling provětrával domácí pravou stranu. Tutovek jsme zahodili celou řadu. Skóre, které mělo být mnohem výrazněji v náš prospěch, se zastavilo na ukazateli 3:1. Škoda inkasované branky v závěru, mladý Váňa si mohl z ligové premiéry odnést čisté konto. I tak si ale zaslouží velkou pochvalu, kluky dirigoval a včas vybíhal, tím eliminoval dlouhé míče Neratovic.

Zápasy:

Fotbal Neratovice - Byškovice - FC Tempo Praha 1:3 (0:2)