FC Tempo Praha

U13: Pokažený poslední mistrák

20.11.2019 9:36   Petr Havlíček  

Tempáci zaslouženě podlehli Meteoru 1:4.

Poslední podzimní mistrák jsme odehráli doma s Meteorem a tentokrát se nám bohužel nepodařilo předvést skoro nic z našich záměrů. Už v páté minutě jsme prohrávali 0:2, když se soupeř dvakrát prosadil, zatímco my jsme z největší šance vlastně ani nevystřelili. To bylo na dlouhou dobu všechno, co jsme předvedli, protože první třetina patřila Meteoru. Nám se nedařilo udržet míč na polovině soupeře, nadějné brejky jsme nedotáhli do zakončení a naopak soupeř byl před naší bránou rychlý a důrazný.

Druhá třetina už byla vyrovnanější, v její druhé polovině přišla asi naše nejsvětlejší pasáž zápasu, kdy jsme snížili na 1:2 a měli další zakončení. V tom jsme chtěli pokračovat ve třetí třetině a snažili se nabudit k obratu, ale po chybě v rozehrávce jsme inkasovali na 1:3. My už jsme pak neměli potřebnou víru a naopak hosté své vedení zkušeně hlídali a ještě přidali jeden gól.

Zatímco minulý týden se Slavií zahráli všichni dobře, tentokrát se na nějaký svůj standard dostali tak dva tři hráči. Vůbec nám nezahrála křídla, ať jsme zkoušeli různé varianty, nebylo to ono ani dopředu, ani dozadu. Zatímco Meteor měl na krajích rychlé a dravé hráče, kteří se dostali často do zakončení, nám takový "fofrník" chyběl.

Právě rychlost a důraz soupeře nám dělaly největší problémy. Meteor byl zdravě agresivní, vzadu jsme si s tím aspoň trochu poradili až postupem času, vepředu ale vůbec, protože častokrát než jsme stačili něco s míčem udělat, už jsme byli pod tlakem protihráče. Na útočné polovině jsme celkově byli neklidní, spoustu situací řešili přihrávkou na nikoho nebo na stojícího hráče a místo průniku jeden na jednoho nebo podržení míče jsme pořád chtěli hrát "nikam" na jeden nebo dva doteky.

Nejvíc mě mrzí asi to, že jsme vůbec nebyli sebevědomí a odvážní. Před týdnem porazíme po velmi dobrém výkonu Slavii, přesto si teď kluci hlavně na útočné polovině vůbec nedovolili a nešli do zápasu s vírou ve vlastní schopnosti. To je mi velkou záhadou, protože co jiného by mělo tým a kluky nabudit a dát jim impuls k dalšímu aktivnímu a sebevědomému výkonu…

Zakončit soutěžní půlrok prohrou je vždy smutné, tentokrát to bylo bohužel zcela zasloužené. Když bych se měl ohlédnout za celým podzimem, potvrdilo se, že předchozí trenéři udělali s týmem velký kus práce a že ve spoustě věcí je radost s kluky pracovat. Když jsou pozorní a žijí zápasem, umí předvést hodně z toho, čemu se věnujeme - komunikace, kondice, presink, prudkost přihrávek, auty, zpracování ze vzduchu. Po rozpačitém začátku měly naše výkony vzestupnou tendenci, asi nejlépe jsme vypadali v období před podzimními prázdninami. Na konci to bylo nahoru a dolů, nicméně proti týmům, které jsou v tabulce lehce nad námi, jsme byli ofenzivně bezradní. Na brejky se hraje vždy lépe, ale je škoda, že prvním dvěma týmům tabulky dáme 14 gólů a týmům od třetího do šestého místa v součtu jenom 7. Částečně to bylo nekvalitou v zakončení, ale spíš jsme se vůbec nedokázali prosadit, když byl soupeř důrazný a nedával nám čas a chtělo to opravdu akce v rychlosti a se zakrytím míče. Pracovat tedy teď budeme víc na těchto věcech.

Závěr jsme absolvovali i v pražské soutěži, kde jsme tentokrát z různých důvodů vzali více kluků. Zápas tedy měl jednoznačný průběh.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Meteor Praha VIII 1:4 (0:2)
FC Tempo Praha C - ČAFC Praha 18:0 (8:0)