FC Tempo Praha

U12: Jasná výhra nad Meteorem

22.11.2019 14:49   Antonín Plachý  

Tempáci také získali stříbrné medaile na turnaji v Říčanech.

Utkání s Meteorem bylo opět zajímavé v tom, že se kluci museli snažit, že vítězství nespadlo z nebe, ale přeci jen byla oproti minulému týdnu vidět menší koncentrace. Dva, tři hráči nebyli tak soustředění a odráželo se to i ve hře ostatních. Z hlediska týmového výkonu, každý nesoustředěný hráč narušuje snahu ostatních a tým přestává fungovat jako mechanismus. Přesto jsme utkání měli v moci individuální kvalitou. Dařila se jak rozehra od branky, tak i přechod do útoku. Méně už třeba napadání při rozehře soupeře, kde byla vidět ona nepozornost nejvíce.

Některé akce ovšem byly opět ukázkové, což korunovalo Matyho vyjetí z obrany, průniková přihrávka na Domise, který v plné rychlosti předloubnul po Poborácku brankáře.

Brankáři i tentokrát byli dobří jak v obraných zákrocích, tak i zakládání akcí. Ještě trochu více je chceme osmělovat, aby první pohled po zachycení míče směřoval do útoku a nebáli se vyhození nebo i výkopem z ruky hledat nabíhající útočníky. Výkopem nesmějí překopávat polovinu, aniž by se míč dotknul země či hráče na naší polovině. Musí to být tedy cílené výkopy a je to tedy závislé na okamžité nabídce našich hráčů. Toto bleskurychlé přepínání a zakládání útoku muže být obrovskou zbraní a je samozřejmě i vývojovým trendem velkého fotbalu. Zaútočit, než se stačí obrana soupeře zformovat, "přepnout" z bránění do útočení rychleji než soupeř. Proto je fotbal velmi náročný na pozornost a výhodu mají ti, kdo hře rozumí a dovedou ji číst.

Turnaj v Říčanech skončil druhým místem kluků, kteří sice herně vládli, ale nestačili na veliké kluky ze Zvole, kteří je vlastně přetlačili jen rychlostí a silou. Kluci by měli být zvyklí i z pražské soutěže, že hrají i proti o rok starším, protože v menších klubech nejedou ročníkově, ale mají kategorii "mladší žáci", kde jsou nyní i ročníky 07. Přesto by kvalitou měli být schopní porážet i tyto týmy. Nicméně stříbrná medaile kluky určitě potěšila také.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Meteor Praha VIII 7:2 (2:0)