FC Tempo Praha

U13: Přípravný kolotoč pokračuje

6.12.2019 12:11   Petr Havlíček   Radek Váňa   Jáchym Trajhan  

Tempáci ročníku 2007 sehráli poučný turnaj na Motorletu a přátelky s Bohemkou, Žižkovem a FTA.

Pokračování zápasového kolotoče po skončení mistrovské sezóny jsme odstartovali šestým místem na tradičně skvěle obsazeném turnaji na Motorletu. Celý den, dá se říct, kopíroval naše výkony v soutěži - proti prvním dvěma týmům turnaje jsme hráli poctivě, agresivně a zvítězili, velmi dobrý byl zápas se Spartou, kde o naší prohře rozhodla penalta, co nebyla, a dvě jasné šance, které jsme nedali. Naopak s týmy ze spodní části tabulky to bylo nemastné, neslané a krásně se ukázalo, jaké nedostatky máme v pohybu bez míče a součinnosti v ofenzivě.

Další víkend jsme v sobotu přivítali Bohemku. Utkání začalo bez naší koncentrace a pohybu. I když jsme vedli 1:0, neudrželi jsme pozornost a často ztráceli míče. Postupem času se hra z naší strany zlepšovala a začali jsme si vytvářet gólové šance, ale málo z nich proměnili. Zápas nám ukázal věci, ve kterých se máme zlepšovat. Také bychom chtěli poděkovat rodičům, kteří nás podporovali i za nepříznivého stavu.

Dvojboj pokračoval v neděli dopoledne, kdy jsme doma přivítali Viktorii Žižkov. Přivítali jsme je krásně, a to dnem otevřených dveří v naší obraně. Již ve třetí minutě jsme prohrávali 0:2 a mohlo být ještě hůř. Naštěstí nám zhruba v desáté minutě "přeplo" a hra se vyrovnala. Od začátku druhé třetiny jsme byli lepším týmem, ale náš výkon srážely časté individuální chyby, a to zejména hrubky v obraně, kterých bylo na náš vkus přespříliš. Deset vstřelených gólů je určitě velmi pozitivních, ale devět obdržených je pravým opakem. Shrnul bych to jako, že jsme utrpěli vítězství, ale i to se počítá. Některé individuální výkony potěšily, některé naopak velmi zklamaly. Kluci si musí uvědomit, že každý zápas rozhoduje o potenciálních nominacích na zápasy a na turnaje, a tak by k tomu měli i přistupovat, zvlášť teď v přípravě, kdy budeme kluky dělit různě a každý dostane svoji šanci se ukázat.

Poslední ze série zápasů nás čekal v Doubku u Říčan, kde má svůj umělý plácek klukům známá Football Talent Academy. Zaměřili jsme se hlavně na součinnost středních záložníků, hledání meziprostorů a chtěli jsme po klucích, aby se tyto prostory nebáli vyhledávat kolmou přihrávkou. Z toho pramenilo hodně pěkných momentů, ale taky velké množství chyb a skoro všechny z nich bohužel soupeř potrestal. Pro nás je ale klíčové, aby se kluci zlepšovali v konstruktivní hře, pohybu bez míče a vzájemné součinnosti.

Děkujeme soupeřům za pěkné zápasy a rodičům za podporu. Teď nás čeká zasloužený volný víkend a závěrečný týden tréninků, který zakončíme domácím zápasem s Braníkem.

Zápasy:

FC Tempo Praha - Bohemians Praha 1905 3:6 (:)
FC Tempo Praha - FK Viktoria Žižkov 10:9 (:)
Football Talent Academy - FC Tempo Praha 7:2 (:)