FC Tempo Praha

U17: Benešov dostal devět branek

19.1.2020 22:30   Richard Valoušek  

Tempo výborně zvládlo druhý přípravný zápas.

Kluci mají za sebou dva týdny zimní přípravy, během kterých pracují velmi svědomitě. Tento přístup se jim vrátil v zápase s Benešovem. Soupeř, který hraje rovněž českou ligu, neměl nárok. I přesto, že vstřelil dvě šťastné branky, o výsledku nebylo od začátku pochyb.

Zatím pracujeme s širším kádrem 26 hráčů (z toho jsou tři brankáři) a šanci dostávají postupně všichni. V tomto utkání nám chyběli čtyři hráči z podzimní základní sestavy, na výkonu to ale nebylo znát. Celý zápas jsme byli lepším týmem, dobře kombinovali přes střed hřiště a vhodně uvolňovali krajní prostory. Nebezpeční jsme byli z křídel i ze středu. Konečně se nám prosadili střední útočníci. Především Říhovy čtyři branky stojí za pochvalu.

Výsledek měl být ještě výraznější. Při první inkasované brance zaspala pravá strana a nechali jsme soupeře lacině dorazit vyražený míč brankářem. Druhý gól dal soupeř přímo z centru, sjelo mu to po noze. Chyba brankáře. 

Jinak dobrý, odvážný výkon, když přišla chyba, včas jsme přepnuli dozadu. S podobným přístupem bude jaro rozhodně hezčí než podzim. Ale pozor, je to jen první krok vpřed, je potřeba nepolevit a pracovat dál. Každopádně dobrá práce, pánové!

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Benešov 9:2 (2:0)